13. mars reiser jeg til Finland for å forsvare min tittel som Nordens sterkeste kvinne i konkurransen Queen of the Castle. Konkurransedagen er lørdag 14. mars og det er tre vektklasser: u60kg, u70kg og åpen klasse. Jeg skal som vanlig delta i u70kg. Konkurransen er lagt opp slik at det er samme vekter og utstyr for alle vektklassene. Det vil si at lettere damer kan klatre foran tyngre på resultatlista og samtidig slåss om over-all tittelen. Det vil også kåres vinner i hver vektklasse.

Videoene under i denne bloggen er laget fra trening de siste ukene:

Queen of the Castle er en historisk strongwomankonkurranse fordi det er første gang en slik type konkurranse arrangerer under WADA. Det vil si at alle utøverne har skrevet under på antidopingavtale og at det kan være dopingtest på konkurransen. Det er World Heavy Events Association med leder Jyrki Rantanen som står står bak initiativet om å samarbeide med WADA og innføre dopingtester i strongmansporten. Dette er et stort fremskritt for sporten og jeg gleder meg til å få være med på dette!

Det er ikke til å legge skjul på at strongman-sporten frem til nå ikke har hatt et godt rykte på seg, og at jeg har fått høre fra folk at dette bare er et freakshow og et sirkus. Jeg mener det er veldig bra at det nå er mer fokus også på lette vektklasser, for det tror jeg gjør terskelen høyere for å ty til til doping. Jeg har blitt tilbudt «hjelpemidler» et par-tre ganger av gutter, men sier bare nei. Jeg er i mot doping, så får andre utøvere finne ut om de vil ta det samme valget.

Øvelsene på Queen of the castle vil være dekkvelt der ca 250 kg tunge dekk flippes 6-8 ganger, farmers hold 70 kg i hver hånd så lenge man klarer, max reps 1 minutt 125 kg markløft, medley stokk og apollons på raskest tid og sekkløp max lengde med 70 kg sekk.

Jeg er ferdig med oppkjøring til konkurransen, og selv om jeg har vært småsyk og derfor ikke får trent så mye som jeg gjerne skulle, føler jeg meg sterkere og i bedre form enn tidligere.

Jeg håper at rutinene mine vil hjelpe meg til å gjennomføre en konkurranse som jeg er fornøyd med.

Målene er satt, så nå det er bare å holde fokus de siste dagene.

Denne uka har det i hovedsak vært teknikk og hurtighet som har stått på programmet og siste uka blir det mye hvile, noen gåturer og litt lett trening for å holde muskulaturen klar for tunge løft.