Etter to seire i helgen er klubben klar for sin første NM finale noensinne.

Kristiansand Suns Baseballklubb spilte tre kamper i Oslo 16. og 17. august. Laget måtte vinne to av disse kampen for å kvalifiserer seg til finalen. Første kamp ble spilt lørdag ettermiddag mot ØHIL Royals fra Bærum. Det resulterte i en seier på 20-14 etter en rotete start av begge lag. Stig Reiersen og Andy Johnson stod for pitchingen for Suns.

Deretter var motstander Oslo Pretenders som tidligere på dagen hadde vunnet mot Oslo Rangers. Kampen mot Pretenders ble etterhvert en jevn affære da Suns begynte å spise opp Pretenders tidlige ledelse. Etter mye dramatikk endte kampen til slutt 11-9 til Pretenders. Også i denne kampen pitchet Reiersen og Johnson glimrende.

Dermed måtte Suns igjen spille mot ØHIL Royals søndag om den siste plassen i finalen. På grunn av høstvær og regn i Oslo fikk kampen en forsinket start og tok over tre timer å fullføre.

Royals fikk en 3-0 ledelse allerede i den første omgangen. Den ledelsen ble redusert ved hjelp av bra defensivt spill og slåing av Suns. Samarbeidet mellom pitcher Henrik Hanselmann og catcher Sean Casey begynte å fungere og Royals fikk kun to runs (poeng) etter den første omgangen. Samtlige spillere bidro og kom på basene. Forsterkningene Jaliet Alvarez og Sean Casey, som begge kom fra Kristiansand samme dag, fikk henholdsvis tre og to «hits» hver.

Andy Johnson punkterte kampen med sitt homerun nummer to for kampen i den sjette omgangen. Sluttresultatet ble da 18-5. Finalen spilles i 13. og 14. september der vinnerlaget trenger to seire for å bli norgesmester. Sannsynlig motstander for Suns i finalen er Oslo Pretenders.