Lørdag 23. mai arrangerte Søgne & Mandal Basketballklubb en 3mot3-cup i Nygårdshallen i Søgne.

Cupen var en del av Norges Basketballforbunds satsing på denne typen arrangement over hele landet, der det kun kreves 3-4 spillere for å melde på et lag. Cupene er åpne for alle, uavhengig av om man trener eller spiller basketball til vanlig.

I Søgne ble det cup for både ungdom og voksne. Det var god stemning i hallen fra kl. 10 til 15.30, og ca. 30 kamper ble spilt i løpet av dagen. I ungdomsklassen vant til slutt laget Søgne Farmers finalen 11-5. Laget bestod av 16-17-åringene Marius Øya, Tobias Tønnessen, Mathias Borø og Fredrik Aske fra Søgne. Disse er også aktive spillere på basketballklubbens juniorlag. De vant alle sine 7 kamper, og feide dermed bort motstand fra bl.a. yngre spillere fra egen klubb og lag med spillere fra Kristiansand Pirates og studentlag fra Universitetet i Agder. Litt ekstra moro var det at et damelag deltok i ungdomsgruppa. De imponerte med godt samspill og gode skudd, og endte opp i semifinale.

I seniorgruppa vant til slutt Máme v piči finalen 12-8. Vinnerlaget bestod av fire UiA-studenter fra Tsjekkia. De stod for godt spill og godt humør, og ga cupen et ekstra internasjonalt preg som alle satt pris på.

Allerede neste helg (lørdag 30. mai) er klubben igjen involvert i enda en 3mot3-cup, denne gangen i Mandal. Dette vil være en del av et større arrangement med hiphop street cypher og skate-konkurranse. De håper på godt fremmøte og mye moro for både spillere og tilskuere! Alle som vil kan gå til denne siden for å melde på et lag.

Søgne & Mandal Basketballklubb er en klubb i frisk vekst, med mer enn dobling av medlemstallet det siste året. Fra høsten vil klubben bestå av totalt 7 lag: To juniorlag (U12 og U14) i Mandal, tre juniorlag (U12, U16 og U19) i Søgne, samt to seniorlag (et i Søgne og et i Mandal).

Frem til sommeren trener juniorer 13-17 år i Nygårdshallen på tirsdager kl. 19.30 – 21.00 og torsdager 17.30 – 19.00. Alle som er interessert i å prøve seg på basketball er hjertelig velkommen på treningene!