I årets første oppgjør mellom Kristiansand Pirates East og Pirates 1 var det duket for et møte mellom flere generasjoner lokale basketballspillere i Vågsbyghallen.

På den ene siden, hjemmelaget Pirates East, et garvet mannskap med erfaring fra eliteserien (BLNO) og amerikansk collegebasket. På lagbildet over sees: Igor Rusic (f.v.), Geir Holtan, Tronn Hansen, Daniel Agirman, Hansi Sæther, Helge Ramstad, Michel Ostojic, Morten Svendsen, Marius Sandvik. Ikke på bildet: Ali Keskin. Foto: Hassan.

På den andre, et ungt og fremadstormende lag, anført av tidligere Pirates East-spiller Kreshnik Krasniqi, og kampens store overraskelse, Ismail Mehidi. Sistnevnte var en stor del av årsaken til at Pirates 1 gikk seirende ut av det som regnes for å være en forsmak på sluttspillfinalen. Mohidi fullførte kampen som mestscorende for Pirates 1 med 21 poeng, og scoret 12 av disse på trepoengsskudd i siste periode.

Toppscorer feilet ut

I store deler av kampen var også tidligere East-spiller Kreshnik Krasniqi en viktig faktor for bortelaget. Krasniqi fullførte med 18 poeng, og skapte store problemer med sitt fysiske spill og sin arbeidsvilje. Han sanket en rekke offensive og defensive returer, og var til tider ustoppelig rundt kurven. Krasniqi måtte forlate banen noen minutter før slutt, etter å ha pådratt seg sin femte feil.

Pirates 1 lykkes i å begrense det særdeles angrepsvillige laget til Pirates East i perioder. Det ble opp til storscorer Helge Ramstad å holde kampen jevn, og med 42 poeng totalt greide han det nesten. Da Ramstad fikk sin femte feil og måtte forlate banen i midten av fjerde og siste omgang, forsvant litt av gnisten i laget. Det kunne virke som om resten av Pirates East var litt for avhengige av Ramstad til å sanke poeng, og det ble en tøff oppgave for dem på slutten av kampen.

Distanseskyting i særklasse

I de siste fem minuttene var det unge og ukjente Ismail Mehidi, med hele fire trepoengsskudd som avgjorde kampen, tross et tappert forsøk på comeback fra East-mannskapet. Et par raske angrep med Tronn Hansen som sistemann på ballen før nettkjenning, ble besvart med Mehidi-skyts fra langt hold, og dermed dro Pirates 1 ifra. De vel 25 fremmøtte tilskuerne fikk se et morsomt og spennende oppgjør, der temperaturen til tider nådde kokepunktet hos begge lag. Kampen endte til slutt 76-90, med velfortjent seier til Pirates 1. Lagene møter hverandre igjen etter nyttår, og sannsynligvis også i sluttspillet på våren. Med dagens stillingskrig tatt i betraktning, blir det etter alt å dømme like høy temperatur i kommende møter mellom disse lagene.