Dag Blandkjenn hadde en flott prolog fredag, og løp inn til en 10. plass, drøye minuttet bak vinneren. Lørdag var det jaktstart, og i det harde feltet avanserte Dag og spurtet inn til en imponerende 4. plass. Han var fire sekunder bak sølvet, og 32 sekunder bak vinneren Timo Sild fra Estland. Dag ble med det best av de åtte norske løperne.

Kristiansand Orienteringsklubb-løperen fikk klarsignal for det norske laget bare noen få dager før Euromeeting. Løpene gikk i Våler i Østfold og samlet 55 landslagsløpere fra store deler av Europa.

– Jeg har løpt bra, og er godt fornøyd. Det var ganske mye løping i klynge, hvor svenske Max Peter Bejmer hadde kommandoen. Men på slutten «får» jeg en bra trasé, og går rett i de siste postene, hvor noen av de andre løperne bommer. Da blir det veldig bra, sier unggutten nøkternt til orientering.no.

Dag er førsteårssenior, og var yngst av de norske løperne. Helgens prestasjon bekrefter ytterligere fremgang fra fjorårets 6.plass i junior-VM.

– Det er moro med Dag Blandkjenn. At han klarer å holde farten til de beste. Det viser potensial, og han har også 5. beste tid på dagens løp. Det er nettopp det vi er her for; å samle erfaring., sier den norske laglederen Leif Størmer.

På søndagens langdistanse gikk det litt tyngre, og Dag kom inn til en 29. plass. Alt i alt en meget oppløftende helg for ham, som viser at at mye god og riktig trening gir resultater. Det gir inspirasjon til videre satsing.

Nå venter noen rolige dager sammen med resten av de norske landslagsløperne, før NM-uka i Halden starter med langdistanse førstkommende torsdag.

Under NM stiller Kristiansand Orienteringsklubb med mange lovende løpere, både i junior-og seniorklassen, som det skal bli spennende å følge.