Det nikkes blant lagvenninner.

– Vi var i finalen i fjor, var vi ikke det da, kommer det fra Julie Nygård (15).

Spent førstereis på Quart Cup er Stine Heier (15) som skal være med for aller første gang. Mens Mailinn Bakke (15) nærmest er for veteran å regne med mange deltakelser bak seg, også som frivillig.

– Må være vakt og sitte i sekretariatet og sånn. Mamma er i turneringsgruppen, forklarer hun.

KIFS HÅPEFULLE: Bak fra venstre: Nicolai Nor Olsen (trener), Solveig Messel, Sunniva Nilsen, Sara Byklum, Celina Ross Løvdal, Mailinn Bakke, Jelena Odor, Vilde Kristine Egeli, Izabelle Moy, Hanne Aasen, Rebecca Kjetså, Stine Køpp, Stine Heier, Anne Linn Eriksen og Kristian Malerød Larsen (trener). I midten fra venstre: Ingrid Odinsen, Heidi Haugen, Kristine Egeli, Nelle Kristine Brannfjell, Erlina Zena, Sofia Gjermundnes, Silje Kregnes og Katarina Ross Løvdal. Foran fra venstre: Martine Henriksen, Ina Holbek, Pia Justnæs, Marte Kallhovd, Stine Solum, Merlinda Qorraj og Julie Nygård. Tommy Egeli og Janne Mjåvatn er også med i trenerteamet, men var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Cupambisjoner

Det vrimler på Bane 1 i Gimlehallen tirsdag kveld. 31 spillere fra KIF J15 og J16 og noen nye jenter på prøvespill, har stilt opp på trening. Cup gir tydeligvis treningsboost.

Kristian Malerød Larsen er en av jentetrenerne. Det er hans første sesong som trener.

ENGASJERT COACH: Kristian Malerød Larsen (23) trives i rollen som trener, selv om det kan være stritt med studier og egne treninger med KIFs A-lag. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

– Jeg trives veldig godt som trener. Men dagene går i ett med skole og treninger, forteller Malerød Larsen, strekspiller på KIFs 1. divisjonslag.

Opprinnelig fra Larvik og har spilt for både Tjølling og Sandefjord, før han flyttet til Sørlandet og bachelorstudier i økonomi ved UiA, med master fra høsten av.

GAMLE KJENTE: Kristian Malerød Larsen i aksjon mot sin tidligere klubb Sandefjord, hjemme i høst. Foto: Foto: Finn Sverre Lislevand

Men det spørs om seniorspilleren får lov til å stå på sidelinjen å dirigere J15 under cupen. Alle KIF-herrene skal jobbe med arrangementet «døgnet rundt».

Viktig inntektskilde

– Cupen er et være eller ikke være for KIF Håndball, forteller Svein Tønnessen, turneringsleder på femte året. Sammen med kampansvarlig Frank Aksnes skal han styre skuta gjennom en hektisk turneringshelg.

GOD KONTROLL: Det er femte året Svein Tønnessen er turneringsleder for Quart Cup. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Nærmere 400 dugnadsarbeidere vil være i sving. Tønnessen er trygg på at det meste kommer til å gå på skinner. Kontinuitet har sørget for at drevne sektorledere har stålkontroll.

– De tar oppgaven sin dødsens alvorlig, så vi har det fantastisk greit, sier en takknemlig cupgeneral.

Første gang i 1976

Da cupen så dagens lys for 41 år siden, var det som Christian Quart Cup. Men kjært barn har mange navn. Gjennom årenes løp har det blitt flere; fra KIF Yngres Turnering i de seinere år til Aquarama Cup ganske nylig.

– Men nå har vi gått tilbake til Quart-navnet, så nå er vi tilbake til røttene, og det blir det, sier Aksnes, som banker makker Tønnessen i fartstid.

17 år fra den spede start som «potet» til dagens primus motor. Natt til tirsdag kunne han sende ut siste kampoppsett.

Årets cup samler 290 lag med spillere i alderen 9-16 år. I tillegg til lokale lag, kommer det lag fra Vestlandet til Østlandet og noen danske. Nærmere 2000 tilreisende innkvarteres på skoler og hotell. Det skal spilles hundrevis av kamper på 18 baner langs aksen Idda til Sørlandshallen.

– Kan ikke annet enn å glede seg, humrer turneringslederen.