Trialsporten står sterkt på Sørlandet, og er et naturlig samlingspunkt for utøvere fra sør, vest og øst. Team Norway Trial inntok Søgne Trialklubb i palmehelgen. Målet var å finpusse formen til første EM-runde går av stabelen i Nederland helga etter påske. Dette blir årets første løp for de aller fleste utøverne, så dagene i Søgne ble brukt til konkurransespesifikk trening.

I tillegg var det ekstra fokus på samarbeidet mellom fører og «minder» – en dedikert hjelper som følger og bistår utøveren gjennom hele konkurransen. Dette tette samspillet er unikt for trial og kan være avgjørende for gode resultater.

Erika Melchior. Foto: Foto: Maarten Mager.

Det er lenge siden forrige konkurranse, og de fleste var litt rustne. Alle fikk trening i å takle nytt regelverk, stress, nervøsitet og andre situasjoner som kan oppstå under løp. Ved å utsette utøverne for dette i forkant, håper vi det blir færre overraskelser under selve konkurransen sånn at alle kan få ut sitt potensiale på løpsdagen. Dette var også en anledning til å styrke samholdet i laget. Utøverne jobbet sammen, støttet hverandre og gjorde alt for at de andre skulle få mest mulig ut av treningen.

Ib Vegard Andersen. Foto: Foto: Audun Sørensen.

Landslaget i trial består i 2017 av åtte utøvere – fire kvinner og fire herrer:

KvinnerHerrer
Mette Fidje (18) – Kristiansand TrialklubbOle Kristian Sørensen (22) – Flosta Trialklubb
Ingveig Håkonsen (17) – Skiptvet MotoraktivitetsklubbHåkon Pedersen (26) – NMK Bergen
Huldeborg Barkved (16) – Vaulali TrialklubbIb Vegard Andersen (25) – Eiker Trialklubb
Erika Melchior (21) – Valldal TrialklubbSondre Gilje «Gekko» Haga (17) – Riska Trialklubb

Agderfylkene er representert på landslaget ved Ole Kristian Sørensen fra Flosta og Mette Fidje fra Kristiansand. Ole Kristian satser på EM i år, mens Mette dropper EM og kjører full VM-serie. Her går første løp i USA i slutten av juli. I tillegg er Ib Vegard Andersen og Erika Melchior knyttet til Setesdal Folkehøgskole – Motorsportskulen i Valle.

Kvinnelaget. Foto: Foto: Klemmet Fidje.

Norge har hatt en flott utvikling på kvinnesiden de siste årene. I 2016 tok Ingveig Håkonsen EM-sølv, og sammen med Mette ble det fem pallplasser på fire EM-løp og tre topp ti-plasseringer i VM. Huldeborg Barkved tok VM-poeng i alle sine løp og ble med det årets nykommer. Disse tre har fått plass i den gjeveste klassen TrialGP Women, begrenset til 20 deltakere. Erika Melchior konkurrerer i Trial2 Women. Seier her sikrer opprykk til den øverste klassen.

Lagbilde. Foto: Foto: Nina Håkonsen.

I herreklassen er det også stor spenning. Ole Kristian Sørensen og Ib Vegard Anderen

, Håkon Pedersen kjører VM-klassen Trial2, mens Sondre «Gekko» Haga kjører begge deler. Sondre har sikret seg en god avtale med det spanske TRS fabrikksteamet, og er en å se opp for til tross for sin unge alder.

Sondre Gilje Haga. Foto: Foto: Maarten Mager.

Trial er normalt en av motorsportgrenene i Norge med høyest deltakelse internasjonalt og 2017 blir intet unntak. I tillegg til landslaget er det andre norske deltakere i alle klasser, fra youth (ungdom) til veteran. Familieteamet Vold Gunvaldsen fra Lillesand satser hardt nok en sesong – alle de tre brødrene kjører full EM-serie. I tillegg skal yngstemann og Team Norway Junior-fører Jarand-Matias utfordre de beste juniorene i verden i Trial125-klassen i VM. Her er det konkurranser så langt unna som Japan!

Nå er vinteren over, mye hard trening er lagt ned, og hele laget er klare til å måle krefter mot resten av verden! Vi håper du hadde glede av å lese litt om våre sesongforberedelser og hva vi har i vente i 2017. Følg oss gjerne på sosiale medier: @NorwayTrial på både Facebook og Instagram!