– Det var gøyere å vinne i år, for konkurransen blant damene var hardere nå, sier Siren.

Med sine 1017 poeng sammenlagt etter ni Sprekingen-segmenter (tre i rulleski/langrenn, tre i sykling og tre i løping) var hun for andre år på rad best blant kvinnene. Hun ble også nummer ni totalt blant de 706 deltakerne, og hadde bare åtte menn foran seg i sammendraget. Blant dem var hennes ektemann Christian, som toppet fjorårets andreplass med å vinne sammenlagt i år.

Allsidig

– En seier for allsidigheten, sier Christian med et smil.

I motsetning til kona, som var best i de langt fleste segmentene blant kvinnene, var han bare best i ett av ni segmenter. Totalt holdt hans sluttsum på 1314 poeng likevel med 20 poengs margin ned til andremann Magnus Åsland Hansen.

– Både Siren og jeg var klare på at vi måtte utnytte snøen den korte tiden den var her i vinter. Dermed fikk vi en god start på langrennsdelen av konkurransen. Etter det har vi plukket jevnt og trutt med poeng, forklarer Christian.

Selv om hans beste disiplin er sykling, er han mest fornøyd med løpingen over 400 meter på Kristiansand stadion. I år som i fjor spurtet han inn til 59 sekunder på det strekket, som er det beste han har gjort siden han var i tenårene.

Utfordrer «kanonene»

– Det er veldig mange spreke mosjonister her i sør, så hvis «kanoner» som Øystein Sylta, Bent Inge Bakke, Christian Bøen og Leif Tore Eriksen hadde stilt opp, hadde jeg havnet lenger ned på sammenlagtlisten. Vi får se om de tar utfordringen til neste år, sier Christian.

Kona Siren etterlyser navn som Tove Frigstad, Julie Meyer Solvang, Grete Fredvik og Solveig Pedersen.

Ekteparet Wulff har stort sett unnagjort segmentene på egen hånd, men de har også gjennomført noen av dem omtrent samtidig. Begge er klar på at konkurranseelementet i Sprekingen har vært motiverende for å presse seg ute i løypa.

Ingrid Ukkelberg vant løpe-disiplinen i Sprekingen for kvinnene og ble nummer to sammenlagt. Foto: Foto: Privat.

– Alt i alt er jeg bra fornøyd, men det irriterer meg litt at Ingrid slo meg på sykkelsegmentet. I løpingen visste jeg at jeg var sjanseløs mot henne, sier Siren og sikter til sin argeste konkurrent i sammendraget, Ingrid Ukkelberg. Også Barbro Engebretsen, som ble nummer tre blant damene totalt får ros fra Siren.

– Barbro løp en rå 400 meter i avslutningshelga, som viser at hun fortsatt har sprut i beina etter en lang sesong. Og ellers gjelder det samme i år som i fjor, nemlig at det er tettere i dameklassen enn hva poengene tilsier, ettersom vi er på samme liste som mennene, understreker Siren.

Gavekort til vinnerne

Som i fjor er årets premier et Kvadraturen gavekort på kr 1000 til hver av hovedvinnerne. De seks delvinnerne får hver et Kvadraturen gavekort på 300 kroner. Årets delvinnere i kvinneklassen er Siren Breidalen Wulff i sykling og langrenn/rulleski, mens Ingrid Ukkelberg var best i løping. I herreklassen var Kristian Emanuelsen best i rulleski/langrenn, Odd Snerthammer best i sykling og Magnus Åsland Hansen best sammenlagt i de tre løpesegmentene.

Magnus Åsland Hansen vant løpe-disiplinen i Sprekingen for mennene og ble nummer to sammenlagt. Foto: Foto: Privat.

I år har som nevnt 706 personer blitt registrert med deltakelse i Sprekingen, denne gratis aktivitetskonkurransen som varer fra januar til 31. oktober. Målet for 2018 er å bikke et firesifret antall deltakere, og budskapet er det samme: I vår konkurranse ønsker vi å favne så bredt som mulig. Det kan være en like stor seier at en utrent langrennsløper opplever solid fremgang som det er at en supermosjonist befester posisjonen som en av landsdelens sprekeste. Stikkordet er først og fremst folkehelse, med konkurranseelementet som en ekstra boost for de som ønsker det.

Kristian Emanuelsen vant rulleski/langrenn-disiplinen for herrene og ble nummer ti sammenlagt i herreklassen. Foto: Foto: Privat.

Lokalsporten ønsker også innspill til eventuelt nye segmenter. De kan sendes til på mail til rune.stensland@fvn.noeller på Facebook Messenger til Rune Stensland i Fædrelandsvennen.

Odd Snerthammer vant herrenes sykkel-disiplin. Foto: Foto: Privat.

PS!sprekingen.no kan du sjekke alle resultatene.

Les også: