Madelen Berås (25) fra Kristiansand hadde ikke hellet med seg med Cherokee News (bildet), men vant med Vik Pilen i travløpet på Sørlandets travpark søndag. Madelen Berås (25) fra Kristiansand hadde ikke hellet med seg med Cherokee News (bildet), men vant med Vik Pilen i travløpet på Sørlandets travpark søndag. Foto: Privat

Årets første seier

Etter en svart dag på travbanen ble det heldigvis en veldig bra avslutning på søndagens siste løp.

Det var deilig å vinne travløpet med Vik Pilen på hjemmebane. Årets første seier! Søndagen startet fint med at jeg kvalifiserte Ruben Plush til senere montéritt. Men så gikk det veldig dårlig. Det ble ingen klaff verken med Hera Jenta, Lyngens Obelix eller Cherokee News.

Sistnevnte galopperte fra start, og virket litt umotivert. Jeg føler meg imidlertid trygg på at han skal revansjere seg i løpet av sesongen. Hera Jenta trenger nok en pause nå, mens jeg var forberedt på et vinn-eller-forsvinn-løp med Lyngens Obelix.

Det var desto gøyere å vinne med Vik Pilen, som jeg kjørte for første gang. Faktisk ble det tre travløp på meg denne søndagen, og bare et to montéritt. Jeg liker fortsatt best å ri, men det er gøy å sitte i sulkyen også. Det krever mye styrke i armene å holde i tømmene, selv om beina får hvile mye mer enn når man sitter på hesteryggen.

På mine ti første starter i år er det blitt en førsteplass og tre andreplasser. Jeg skulle gjerne ha kommet litt bedre i gang, men det er masse løp å rette dette opp i. Om tre dager skal jeg ri både Herr Feinschmecker og Hot Fighter på Klosterskogen, og her satser jeg på trippel-plassering i begge. Min storesøster Malin skal også i aksjon med to hester der (Mr. Ratzeputz og Red Filly), og hun er nok revansjlysten etter en heller dårlig dag på Sørlandet i går.