Justvik skole er første skole som er påmeldt til Teen Cup on bike i april og mai.

Rett før jul kom gladmeldingen fra Gjensidigestiftelsen om tildeling av 1,5 millioner kroner til Just IL for realisering av nytt sykkelprosjekt: Aktivisering av ungdom i klassetrinn 5, 6 og 7 i Agder og Rogaland ved bruk av sykkel i skoletiden. Konkurransen er uformell, uten krav til topp utstyr og dyre sykler. Deltagerne kan bruke den sykkelen de har, og i tillegg vil Just IL ved hjelp av Gjensidigestiftelsens midler ha lånesykler til disposisjon. Det skal konkurreres i hvor langt en klasse sykler, og så kommer en skolestafett hvor deltagerne har mulighet til å kvalifisere seg til finalen. Justvik skole (på bildet over) er altså første skole påmeldt og gleder seg stort til cupen som starter i slutten av april.

Primus motor Svein Bergheim har lang fartstid innen sykkel og ha et stort nettverk. Han forteller om stor velvilje fra klubber og skoler han har vært i kontakt med. Sykkel er i skuddet som aldri før, og selve finalen blir et innslag i Rogaland under Tour des Fjords med flere av verdens beste syklister. Teen Cup on bike vil gi mange skoler muligheter til økt aktivitet hos barn.

Vil du vite mer om Teen Cup on bike som går av stabelen i april og mai, og kanskje allerede nå melde på din skole, kan du ta kontakt direkte med Svein Bergheim på tlf. 917 137 84 eller e-post sykkelse@online.no

Denne saken er skrevet av Tom R. Hansen