Vipers tapte sine tre siste kamper i den nasjonale håndballserien Bring, og endte på femteplass.

Denne helgen ble siste runde i Bringserien spilt, og Vipersjentene hadde alle muligheter til å nå sluttspillet etter kun å ha tapt ett poeng på de tolv første kampene. Alt som skulle til, var å vinne en av helgens tre kamper. Slik skulle det imidlertid ikke gå.

Lørdagens to kamper mot henholdsvis Lillestrøm og Fyllingen startet begge på verst tenkelig vis for Vipersjentene. Lillestrøm ledet 7-1 etter åtte minutter, mens Fyllingen ikke var særlig dårligere og tok en tidlig 6-2 ledelse. I begge disse kampene ble det sløst med sjansene, noe 22 bomskudd vitner om.

Fra en tidligere Vipers-kamp i Bringserien. Foto: Foto: Roar Tolfsen.

Mot Lillestrøm klarte Vipersjentene nesten å hente inn ledelsen til pause, og de lå bare ett mål bak ved halvtid. Da seks minutt gjenstod av kampen var Vipers foran med 21-20, men så var det dette med bomskuddene da! I sluttminuttene ble flere store sjanser brent, og dermed endte det hele med 23-24 tap.

Mot Fyllingen klarte Vipersjentene aldri å få helt kontakt etter den dårlige starten. Selv om Stine Rognlid leverte en ny god kamp i mål, fikk hun for lite hjelp av forsvaret og Bergenslaget gikk til pause med en 16-10 ledelse. Vipersjentene vant andreomgang med ett mål, men det hjalp lite på sluttstillingen som ble 23-28.

Før søndagens kamp var forutsetningene for å kvalifisere seg for sluttspillet klare. Enten seier mot Nit/Hak, eller hjelp fra Fyllingen i deres kamp mot Lillestrøm.

Nit/Hak regnes som Norges beste lag med blant andre tre landslagsspillere i sin midte, og de har denne sesongen blitt nummer to i nordisk mesterskap i Sverige. Men Vipersjentene hadde en helt annen tenning og engasjement i denne kampen, og hadde null respekt for motstanderne. Lagene fulgte hverandre tett i første omgang, og en periode var Vipers foran både 5-4 og 9-8. I omgangens siste minutter fikk Vipers en tominutter, og den utnyttet Nit/Hak maksimalt og gikk til pause med en 14-12 ledelse.

I andre omgang la Nit/Hak om til 3-2-1 forsvar, og det løste ikke Vipersjentene særlig bra, og allerede etter seks minutter hadde Nit/Hak økt ledelsen til syv mål. Etter hvert klarte Vipers å få orden på angrepsspillet, men klarte dessverre ikke å korte inn på Nit/Hak sin ledelse, og dermed endte kampen med et 22-29 tap.

Stine Rognlid leverte en strålende kamp i mål, med blant andre to strafferedninger. Framover på banen var det Camilla Løvland som var toneangivende med syv scoringer.

Dermed var Vipers avhengig av hjelp fra Fyllingen for å nå sluttspillet, men den hjelpen kom aldri, og dermed måtte Vipers ta til takke med den sure femteplassen, ett poeng bak Fyllingen og Lillestrøm, og det ble en tung tur tilbake til Sørlandet.

– Vi er selvfølgelig skuffet over ikke å nå målsettingen vår, som var sluttspill, men denne helgen ble ikke slik vi hadde håpet, sier Viperstrener Anne Johnsen.

– Onsdag hadde vi treningskamp mot Lerøylaget til Våg, og holdt bra følge. Men i den kampen brakk vår kanskje viktigste forsvarsspiller, Vilde Salvesen fingeren, og var dermed ute i helgen. Når også Christine Larsen måtte melde forfall med skade, så mistet vi to svært viktige spillere. Men likevel burde de gjenværende spillerne være mer enn gode nok til å vinne håndballkamper, men denne helgen var ikke marginene på vår side, sier Johnsen.