Nicolai Wachendorf (t.v.) og Hallvard Hagen Castle fra Vennesla Motorsportklubb sikret seg to pokaler hver i helgas siste nasjonale statusløp i motocross.

Løpene ble gjennomført på Bøverlund, 20 kilometer nordøst for Moelv i Hedmark.

Hallvard og Nicolai kjørte bra på både treningene og heatene, og på tross av ett par mindre krasj som følge av svært glatt og sølete bane, klarte begge å innfri flotte sluttresultater. Hallvard avsluttet dagen med en 4. plass mens Nicolai tok en 8. plass. Etter fire tilbakelagte NC runder kunne Hallvard premieres med en sammenlagt 4. plass og Nicolai med en 7. plass for 2014 sesongen. Hallvard tok for øvrig en 7. plass i samme klasse i årets NM-serie, mens Nicolai som deltok i denne klassen for første gang og tok en 17. plass.

Av statusløp i Norge finnes det 2 forskjellige serier, Norgesmesterskap (NM) og Norgescup (NC). NM består av totalt tre runder og NC består av fire runder. Mens NM ble avgjort på Lier utenfor Drammen en uke tidligere helg, skulle den 4. og siste runden av årets NC avgjøres denne helgen.

Værmessig ble det en utfordring med regn og dermed MYE søle på banen. Det ble et skikkelig «gjørmerace» som gav utfordringer for både sikt og fremkommelighet. Likevel stilte Hallvard Hagen Castle og Nicolai Wachendorf til start med godt mot i ungdomsklassen MX85 13-15år.

NC har et poengsystem som gir 90 poeng til vinneren av hvert heat og en poengfordeling som faller med kun ett poeng for hver plass nedover, dvs. 89 poeng til andremann, 88 poeng til tredjemann osv. Dette gjør norgescupen til en svært jevn og spennende serie hvor ingenting er avgjort før det siste heatet i den siste runde er kjørt. I tillegg kjører NC et kvalifiseringsheat som er poenggivende før de to løpsheatene som kjøres samme dag. Det er med andre ord tre heat på hver runde som gir poeng og med fire runder i løpet av sesongen, skal alt klaffe 100% for både utøver og utstyr for at man skal kunne være med i sammendraget helt inn.

Martin Østensen Skjærli tok en flott 13. plass i årets NM, men kjørte kun 2 av de fire rundene i NC. Henrik Meling tok en 3. plass i klassen 125ccm i NM og Nicolai Skjærli en 5. plass i samme klasse.

For Vennesla Motorsportklubb er det utrolig motiverende at det kommer nye unge talenter som er med og hevder seg på større løp. Sammen med Nicolai Skjærli og Henrik Meling som allerede har etablert seg i Norges toppen, ser klubbens fremtid lovende ut med de nye talentene som er med på å plassere Vennesla på «motocross kartet» i Norge.

Nå som årets statusløp er ferdige skal høsten brukes til å få med seg flest mulige treninger før vinteren kommer og gir idretten vår en roligere periode. Vinterhalvåret skal brukes til alternative treninger, i tillegg til noen regelmessige kjøretreninger i Danmark for å holde teknikken ved like. Både Hallvard og Nicolai lover sterk satsing også i 2015-sesongen.