Pirates East vant 69-58 over Grimstad i tirsdagens semifinale.

Det var duket for en thriller i semifinale-oppgjøret mellom Grimstad og Pirates East, tirsdag kveld i Vågsbygdhallen. Sist lagene møttes ble kampen avgjort ved at Pirates East ble tildelt straffeskudd i siste sekund av kampen, og stakk avgårde med en ettpoengs-seier, etter to treff fra straffelinjen.

Tirsdag kveld var mannskapene stort sett de samme, men Pirates East hadde fordel av å være på hjemmebane, etter å ha endt opp på andreplass i seriespillet, bak Pirates 1. Det startet med en stillingskrig, der Pirates East til tider så ut til å ha et lite overtak, men avstanden ble ikke større enn at spenningen var vel bevart gjennom mesteparten av kampen.

Etter halvspilt kamp gjorde Pirates East noen endringer i forsvarsspillet, da de gikk fra et soneforsvar, til å dekke motstanderens spillere mann mot mann. Dette skapte problemer for Grimstad, som tidligere hadde kunne sende ballen rundt og finne åpne og relativt lette scoringsmuligheter. Til tross for å ha blitt tatt litt på senga, hang Grimstad med i kampen, mye takket være god uttelling på skudd fra distanse.

I siste periode kom vendepunktet. Da så det ut som om Pirates East hadde litt mer å gå på energimessig, og klarte å holde konsentrasjonen oppe, tross sin høye snittalder og sitt lave kondisjonsnivå. Grimstad kastet bort ballen et par ganger, og det førte til raske kontringsangrep i motsatt retning. Pirates East angrep kurven og trakk mange feil, som igjen resulterte i straffeskudd. Sluttresultatet ble 69-58, i en kamp som både var underholdende og spennende. Både Pirates East og Grimstad spilte til tider vakker og lagorientert basketball, og de omlag 30 fremmøtte fikk se hjemmelaget avansere til årets sluttspillfinale.