13\. desember ble det skrevet historie i Hånes IF da det ble klart at klubbens jenter 2000 lag hadde kvalifisert seg til årets Bringserie, som ett av 48 lag i Norge, for å spille nasjonal serie i J16-klassen.

21\. januar 2017 ble det derfor stor fest i bydelen da Hånes IF var verter for årets 1. Bringrunde og kunne ønske motstandere Lisleby og Kragerø velkommen til Håneshallen for å kjempe om rundens poeng.

Det at Hånes IF deltar er så unikt at Norges Håndballforbund ikke hadde registrert klubben for «live»-registrering av kampene. Dog, papir og penn metoden fungerer fortsatt, så alt vel.

foto
Linjespiller Fredrikke Flesner ble kåret til Banes Beste for Hånes IF etter kampen mot Lisleby.

Det ble gjennomført tre kamper i Håneshallen til fullsatte tribuner, speaker og musikk. Og ikke minst er det moro å kunne ta fire poeng av fire mulige denne åpningsrunden – på hjemmebane.

Hånes møtte Lisleby i 1.kampen og vant komfortabelt 30-22, og i 2.kampen spilte de mot Kragerø og vant 31-29. Det er en sterk åpning mot to lag som begge har vunnet sin serie lokalt.

Vi gleder oss allerede til neste Bringrunde 11-12.februar i Rygge (Østfold) hvor vi møter Bodø HK, Rygge HK og Nærbø IL – sterke motstandere, men ikke umulig å hente nye poeng.

foto
Målvakt Julia Solemsli ble BB for Hånes IF mot Kragerø.

Jentene synes det er moro å møte motstandere som har et høyt nivå, samt møte «nye» lag. Det er også stas med musikk og presentasjon av spillere og dommere før kamp. Etter hver kamp ble det kåring av Banens Beste – BB på hvert av lagene som fikk hver sine flotte premier fra sponsorer.

For at ei slik helg skal fungere optimalt, har Bringkomiteen og resten av foreldregruppa lagt ned mange dugnadstimer. Det er mye som skal på plass i forkant, underveis og etterpå, og siden dette var «nytt farvann», så var det viktig å være grundig.

Det må rettes en stor takk til foreldregruppa for entusiasme og den fantastiske innsatsen de har lagt inn for å gjennomføre arrangementet. Det må også rettes en stor takk til klubben som har støttet målsetning til jentene og lagt til rette for satsingen.