Forrige gang lagene møttes endte det med femmålstap for sørlendingene. Det var den gang.

I FARTA: Bendik Holstad scoret fire mål. Vegard Kalstad (draktnummer 8) følger bak. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Gnistret fra start

Dommeren hadde knapt rukket å blåse i gang kampen før Aleksander Aabel sørget for KIFs første mål. Deretter kom de som perler på ei snor. Det var liten tvil om hvem som kom til å dominere kampen. Mens vertene kjørte tempo fra første avkast, maktet ikke gjestene å skape sjanser.

Midtveis i første omgang begynte imidlertid de blå og hvite å slappe av på en syvmålsledelse. Da så telemarkingene sitt snitt til å hente inn noe av forspranget. 22 minutter ut i omgangen var det kun tre mål som skilte, nærmere kontakt ble det aldri. KIF hentet seg raskt inn igjen, rykket ifra og kunne gå til pause med komfortable 18-9 i sin favør.

FORNØYD 1: Spiller og seniorleder Vegard Kalstad synes KIF gjorde en strålende jobb mot Herkules søndag 12. februar. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

– Vi hadde en forrykende god start, men hadde en down midtveis i omgangen. Men det positive er at vi hentet oss inn igjen, og spilte bra i både forsvar og angrep, sa spiller og seniorleder Vegard Kalstad før han forsvant inn i garderoben sammen med de andre KIF-spillerne.

Oppturen bare fortsatte etter hvilen. Sluttresultatet ble 31-18.

EGEN FANKLUBB: – Kjempegøy, ropes det i kor. Ida Marie Hæstad (f.v.), Stine Lindebø, Iselin Rognlid og Vilde Christine Ekse har kommet for å se deres felles arbeidskollega Bendik Holstad spille. – Han er jo best, stråler Stine. – I hvert fall i våre øyne, presiser Iselin. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Mange på scoringslista

Igjen var det Sebastian Schultz Hansen som kunne notere seg for flest nettkjenninger, i alt fem. Etter søndagens kamp har han klatret til 3. plass på lista over toppscorere i norsk 1. divisjon.

Johannes Jåsund, Bendik Holstad og Mathias Christiansen hadde fire mål hver. Hyggelig er det også at «nykommerne», unggutta, meldte seg på. Kristian Nordvik Thyssen scoret to mål, mens Christoffer Ryder Lislevand og Stian Nygaard Michalsen laget ett hver. Glenn Stie fikk æren av å avslutte målfesten med to praktfulle mål på rappen, det siste på kontring. For Herkules var Anders Teige Bøe toppscorer, også han med fem mål.

UGJENNOMTRENGELIG: KIF-forsvaret leverte søndag mot Herkules. Aleksander Aabel (f.v.), delvis skjult Sindre Rosseland Sørli og Sebastian Schultz Hansen. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Men det var ikke bare i angrep KIF lyktes søndag. Forsvaret satt som et skudd og gjorde livet som sisteskanse lettere. Keeperne Simen Neset og Adin Sehovic vartet på sin side opp med flere kanonredninger. Sistnevnte fikk også hjemmelagets bestemannspremie.

KJIPT Å TAPE: Denne gjengen fra Grenland hadde også deltatt i Lerøy-runden som Randesund IL arrangerte samme helg. Ikke rart de var slitne. Fra venstre Anders Teige Bøe (17), Erik Ditlefsen (17), Jesper Johan Gulliksen (18), Haakon F. Bjaaland (19) og Henrik Evensen (17). Henrik Moen var skadet og ikke til stede da bilde ble tatt. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Skuffet Herkuleslag

Selv om det var morsdag var det likevel ingen kjære mor for gjestene. Seks av spillerne hadde samme helg også deltatt i Lerøyserien for G18 i Sukkevannshallen. Men avviser at 1. divisjonstapet skyldtes at de var slitne.

– Lerøy har ingen innvirkning på resultatet. Vi var bare ikke påskrudd i dag. Vi manglet den siste gnisten, sukket Anders Teige Bøe, 17 år, og vil helst ikke påminnes at laget hans slo kristiansanderne i Skienshallen i høst.

UHELDIG: Her var kampen over for Herkules-spiller Henrik Moen som tråkket over. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Heller ikke Herkules-keeper Erik Henningsen Abusdal, som fikk bortelagets bestemannspris, ønsket noe lagbilde «etter denne dårlige forestillingen».

FORNØYD 2: KIF-trener Tihomir Baltic hadde en god dag på jobben i Gimlehallen søndag. Nærmest på benken Pål Erik Pedersen (fysioterapeut) og Kristian Malerød Larsen. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Positiv energi

KIF serverte finfin håndball søndag. Spesielt Sebastian Schultz Hansen og Mathias Christiansen i tospann er som et gammelt ektepar som vet nøyaktig hva den andre tenker å gjøre. Slik klarer radarparet å skape magiske håndballøyeblikk. Men aller mest var dette en lagseier, tuftet på smittende entusiasme og felles innsats. Eller det Tihomir Baltic kaller positiv energi.

– Det var fantastisk. Det ser ut som laget trenger å krige. Vi må ha innsats i hver kamp. For vi har potensial, men vi må holde i hver kamp. Vi er avhengig av positiv innsats, sier en fornøyd KIF-trener.

TRAVEL DOMMERDUO: – Vi ønsker best mulig håndball og favoriserer ingen, sier Erik Abrahamsen (t.v.), som sammen med makker Mads Myhrstad, dømmer 1. divisjon menn og damer elite. De dømmer stort sett hver uke i sesongen. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

To poeng, samme plass

KIF ligger fortsatt på 7. plass. Med 15 spilte kamper har Sandnes og Nøtterøy Håndball nå byttet plass på tabelltoppen. Førstnevnte har 23 poeng, nestemann har 21. Det har også Sandefjord Håndball på tredje, men med dårligere målforskjell.

Søndag 19. februar går turen østover, til Haslum. Bæringene fikk bank borte da sørlendingene vant 30-22 i oktober. Haslum ligger på tabellplassen under KIF med 11 poeng.

RESULTAT: KIF – Herkules 31 – 18 (18 – 9)

MÅLSCORERE KIF: Sebastian Schultz Hansen 5, Johannes Jåsund 4, Bendik Holstad 4, Mathias Christiansen 4, Aleksander Aabel 3, Erlend Årstein Hansen 2, Sindre Rosseland Sørli 2, Kristian Nordvik Thyssen 2, Glenn Stie 2, Jesper Brekke Hansen 1, Christoffer Ryder Lislevand 1, Stian Nygaard Michaelsen 1.

UTVISNINGER: KIF 2 x 5, Herkules 2 x 2

NESTE KAMP (BORTE): Haslum – KIF, 19.02.17, kl. 18.00, Haslumhallen