KRISTIANSAND: – Å kvalifisere seg til ungdoms-EM (EYOC) har selvfølgelig vært et mål for meg, sier Brage.

Ungdoms-EM arrangeres i Litauen august og der venter nye utfordringer. Terrengtypen er ganske ulik fra det Brage vanligvis trener i her hjemme. Langdistansen går i kupert skog med relativt dårlig løpbarhet, og sprinten går i gamlebyen i Vilnius.

Vil helst til junior-VM

Selv om Brage er kvalifisert til ungdoms-EM, bytter han nok gladelig ut den plassen mot en plass til junior-VM. Han har fortsatt et mål om å slå seg inn i den troppen, til tross for at da konkurrerer han med opptil to år eldre løpere om plassene. Orienteringsforbundet har regel om at ingen får ikke løpe begge mesterskapene, slik at flest mulig unge skal få internasjonal erfaring.

Løper i Sørlandsgaloppen

Allerede i slutten av denne uka stiller Brage igjen på startstreken. Da er det Sørlandsgaloppen på hjemmebane, med to løp i Furulunden i Mandal og to løp i Baneheia/Bymarka. Her må Brage finne seg i å være favoritt i H17-20. Totalt er det ca. 1500 løpere som skal være med på disse fire løpene.

I tillegg til Brage, løp Trygve Børte Nomeland (H17-18), David Runde (H19-20), Sebastian Daland (H21), Vegard Danielsen (H21) og Håvard Wedege (H21) også O-festivalen. Beste plassering av disse hadde Håvard med en 10. plass på lørdagens mellomdistanse.