Denne KBK-kvartetten er tatt ut til landslagssamling for U17-spillere: Maja Morvik Kragholm (t.v.), Filip Bøhn, Aslak Smith og Sander Østhassel. Denne KBK-kvartetten er tatt ut til landslagssamling for U17-spillere: Maja Morvik Kragholm (t.v.), Filip Bøhn, Aslak Smith og Sander Østhassel. Foto: Privat

Unge sørlendinger til landslagssamling

Åtte spillere fra Kristiansand Badmintonklubb og en mandalitt er tatt ut til landslagssamling i august.

KRISTIANSAND: – Dette var veldig gøy, sier Aslak Smith (16) om invitasjonen fra Norges Badmintonforbund.

KBK-spilleren er sammen med Maja Morvik Kragholm (15), Filip Bøhn (15) og Sander Østhassel (16) tatt ut til landslagssamling for U17-spillere i begynnelsen av august. Christer Andersen (16) fra Mandal Badmintonklubb er også med i det gjeve selskapet.

Totalt åtte gutter og sju jenter er tatt ut til den ni dager lange samlingen i Badmintonsenteret i Kristiansand. Det vil si at en tredjedel er sørlendinger.

– Det jobbes godt på Sørlandet, og spesielt KBK har vært gode på rekruttering og klarer å tiltrekke seg mange spillere, sier U17 landslagstrener Sondre Flåten Jørgensen fra Karmøy.

Jørgensen trekker også fram det gode treningstilbudet som finnes i Kristiansand.

– Det er god kvalitet på treningene og klubben klarer å utvikle mange unge spillere til topp nasjonalt nivå. Det har KBK vist over mange år, fortsetter landslagstreneren, som også var KBK-trener en sesong helt i starten av sin trenerkarriere.

Vis fakta ↓
Alle uttatte U17-spillere

Kevin Elson skadet

Også i den eldste juniorklassen, U19, har KBK flere spillere med i uttaket.

Julie Marie Abusdal (18) har vært fast inventar på aldersbestemte landslag i en årrekke og har tidligere representert Norge i U17 EM, sammen med klubbkamerat Kevin Elson (18). Kevin er dessverre langtidsskadd og var ikke aktuell for uttak denne gangen. Nå får Julie selskap av Nora Omdal (17) og Andreas Andersen Roksvåg (17) på U19-spillernes landslagssamling som går på samme sted og i samme tidsrom som U17-samlingen.

Andreas Roksvåg Andersen skal delta på landslagssamling for første gang. Foto: Privat
Vis fakta ↓
Alle uttatte U19-spillere

Fem U15-spillere

Med på samlingen inviteres også de aller beste U15-spillerne. Her har KBK-spiller Sturla Mørk (14) blitt tatt ut sammen med Aldrin Nelson fra Bergen. Tre jenter fra hhv. Askøy og Bergen er også invitert.

KBKs hovedtrener Ikmal Hussain skal delta på samlingen som trener sammen med teamet fra Norges Badmintonforbund og han sier dette om uttaket:

– Jeg er godt fornøyd med å få så mange KBK’ere med. Det er veldig synd med Kevin og situasjonen hans. Han er uten tvil nummer én i sin alder og jeg håper han kommer tilbake igjen så fort som mulig.