<p>Dette bildet er tatt fra Norges sterkeste i Odderøyhallen i 2014. Foto: Fædrelandsvennen</p> <p>Dette bildet er tatt fra Norges sterkeste i Odderøyhallen i 2014. Foto: Fædrelandsvennen</p>

Norges Sterkeste tilbake til Kristiansand

3\. juni 2017 arrangeres Norges Sterkeste igjen i Kristiansand, slik det har vært gjort hvert år siden 2005 med unntak av i fjor.

I 2016 ble det nemlig arrangert i Ski kommune utenfor Oslo.

Hva er Norges Sterkeste?

Norges Sterkeste er et arrangement der kvinner og menn i forskjellige vektklasser konkurrerer i hvem som er den aller sterkeste. Sporten det konkurreres i kalles «Strongman». Strongman tester utøverne i flere forskjellige øvelser der det stilles store krav til eksplosivitet, styrke og utholdenhet. Eksempler på øvelser er sten-løfting, dekkvelt, stokkpress og mange flere som blir å se 3. juni på Odderøya i Kristiansand.

Det konkurreres totalt i fem klasser. Kvinner, -63 og -75 kilo og herrer, -80, -90 og -105 kilo. Det vil bli et stevne fylt opp av nye og rutinerte utøvere pluss noen comeback som blir meget spennende. Kan noen av de gamle gutta hamle opp med de unge fremdeles?

Arrangørene

Per Andrew Lier intervjuer Lars Erik Nilsen (t.v.) under Norges Sterkeste 2012. Foto: Foto: Robert Tskhovrebov v/Studio22

Siden oppstarten i 2005 er det Lars Erik Nilsen som har stått for arrangementet Norges Sterkeste. De siste årene sammen med Per Andrew Lier.

Arbeidet med å få ting på plass til stevnet er godt i gang. Foto: Foto: Privat.

I år har Lars fått med seg et team på totalt fem personer som står som arrangører av Norges Sterkeste. I tillegg til Per Andrew er Johnny Steig, Håkon Haugland og undertegnede nå med og drar lasset. De tre sistnevnte stiller også som utøvere i hhv -80 og -105 kilosklassene i juni.

For å gjennomføre stevnet må arrangørene utføre en del jobb i forkant. Det må bygges utstyr og det må planlegges. Arrangørene må legge ut av egen lomme, men håper å gå ut med en liten fortjeneste slik at stevnet kan utvikles i årene framover.

Samtidig er arrangørene avhengig av at venner, familie og folk fra strongmanmiljøet er villige å stille på dugnad helgen når stevnet skal avholdes.

Noe av det ferdigproduserte utstyret er klart til NM.

Arrangørene er 100 prosent sikre på at stevnet blir en fantastisk opplevelse for både utøvere og ikke minst publikum. Og målet er soleklart at det skal bare bli bedre i årene som kommer. Følg stevnet på Facebook.