Denne helgen har vi hatt et stort internasjonalt sprangstevne, Baltic-cup på Epona Ryttersenter/Sørlandsparken Rideklubb, med over 220 ekvipasjer, hvorav flest fra Norge, 30 stk. fra Sverge og 35 stk. fra Danmark. Det konkurreres i klassene ponni kategori 1,2 og 3, Children, Junior og U25.

foto
Maria Gjestvang på Deadline 88. Foto: Foto: Juliane Kingren.

I år er vi så heldige å ha fire lokale ryttere som alle har levert flotte runder med gode plasseringer. Amalie Marki Drivenes på Inova Light rir lille tour, høyde 1,20-1,25m i junior. Ekvipasjen hadde en kjempeflott runde første dag som endte med seier, og hadde en flott 7. plass på lørdagen i konkurranse med 45 andre ekvipasjer. Videre rir Amalie hesten Elmegårdens Artos i store tour som går i høyde 1,35-1,40m. Her ble det en 7. plass på fredag samt en strålende 5. plass i Grand Prix klassen lørdag.

Sandra Landås på hestene Dienne og Fuxsia og Thea Elisabeth Andresen på hesten D Diamant konkurrerte i klassen U25 i høyden 1,20-1,25m. Første dagen fikk Sandra en flott 2. plass, og andre dag vant Sandra med Thea på 2. plass. Thea ledet lenge, men Sandra var sist ut og hun red 1,5 sekunder raskere enn Thea. Dag tre slo jentene til igjen. Thea fikk en super 2. plass og Sandra 5. plass, denne gangen med hesten Fuxsia. Det er veldig gøy at to lokale ryttere deltar i samme klasse og at begge leverer.

Maria Gjestvang på hesten Deadline 88 red U25 store tour i høyde 1,35-1,40. Første dagen hadde hun et lite riv, og andre dagen debuterte hun i 1,40, og fikk to riv en ellers kjempegod runde. Det er en kjempegod prestasjon å debutere i 1,40 på et internasjonalt stevne.

Baltic-cup er et velegnet stevne for ryttere som ønsker å prøve seg på internasjonale baner. Banebyggeren Terje Olsen Nalum bygger baner med maksimale høyder og bredder på alle hindre, samt maksimale avstander mellom hindrene, noe som gjør at banene er teknisk vanskelige. De fire rytterne våre i dette stevnet inspirerer de andre rytterne i klubben.

Vi har en gjeng sprangryttere som er på vei oppover, to av dem var nesten klare i år. Så vi håper vi får arrangere Baltic-cup neste år også, og at vi da vil ha seks-åtte lokale deltakere. Der er mye gøyere å jobbe dugnad når vi har mange lokale ryttere med.

Jeg er veldig imponert over klubbens medlemmer og Epona. Det er mange rideskole-elever som alltid stiller opp ved slike arrangementer samt at våre sprangryttere med foreldre alltid er på plass. Vi har fordelt oss slik at vi foreldre tar ansvar på forskjellige steder slik som på banen, i kafeen eller i dommer-boden. Det er ekstra gøy å få til et slikt stevne når vi får høre at deltagerne koser seg.

foto
Amalie Drivenes på Elmegårdens Artos fra Sandnes forrige helg. Foto: Foto: Marina Marki Drivenes.

Amalie Marki Drivenes og Elmegårdens Artos var i tillegg med i Sandnes sist helg og vant en klasse i høyde 1,35. Dette er en hestesport-cup som har pågått i hele år med finale under Oslo Horseshow i Telenor arena i oktober. Her deltar mange store ryttere fra hele verden, og dette er alle rytteres store drøm. Med seieren i Sandnes ligger hun på en flott 4. plass sammenlagt når det er et stevne igjen. Alt tyder på at hun blir blant de ti beste som får delta i finalen.

Skrevet av Signe Broch Granum, Sørlandsparken rideklubb