Det var en lettet stemning blant Fløysupportere og -spillere da dommeren blåste av kampen. Et ungt Start 2-lag skapte problemer for våre gutter store deler av kampen, men som i cupkampen mot Start var det en sterk periode i begynnelsen av andre omgang som avgjorde. Det tallrike publikumet fikk valuta for pengene i form av spenning på en dag det kladdet spillemessig for våre gutter.

Kampen startet med Fløyinitiativ og allerede etter åtte minutter headet Johan Kvame Naglestad ballen i mål etter hjørnespark. Men Fløy overlot initiativet til Start 2 og like etter hadde Henrik Byklum en heading som strøk like over. Start 2 beholdt initiativet utover omgangen, men Fløy hadde de to største sjansene før halvtimen var spilt. Først da Dardan Dreshaj sendte avgårde et hardt skudd, men Magnus Ask Mikkelsen var akkurat for seint ute til å sette returen i mål. Deretter hadde Henrik Andre Dahlum en fin dragning med påfølgende skudd som keeper måtte gi retur på.

I det 35. minutt fikk Start 2 omgangens største sjanse da friske Sander Sjøkvist kom alene med Andreas Hoppestad, men skuddet strøk like utenfor fra litt skrått hold. Omgangen ebbet ut med 1-0 til Fløy.

Som så ofte før i år var det et heltent Fløylag som kom på banen til 2. omgang. Gutta tilrev seg straks et klart initiativ, og Henrik Andre Dahlum hadde et skudd like utenfor krysset i det 48. minutt. Så det 52. minutt banket Magnus Ask Mikkelen ballen i nettaket fra kloss hold etter fint forarbeid av Dardan Dreshaj. Like etter var det klart for 3-0 da John Olav Norheim var sist på ballen etter et hardt innlegg fra høyre. Da trodde nok de fleste at kampen var avgjort.

Men unggutta på Start 2 viste god moral, og like etter 3-0 scoringen drar Mikael Birk Ugland seg fint innover fra venstre og skyter hardt i hjørnet, og sørger for ny spenning i kampen. Start 2 tilriver seg nå et klart overtak som varer kampen ut. De får nok en redusering i det 75. minutt da dommeren blåser for hands. Eks-Fløy Henrik Byklum er sikkerheten selv på straffesparket da han skyter hardt til høyre for keeper.

I det 80. minutt har Start 2 en stor sjanse, men ingen klarer å ekspedere innlegget i mål. Dermed ebber kampen ut med 3-2 seier til Fløy, og gutta har sikret seg åtte poengs forsprang til Pors i kampen om opprykk.

Best på Fløys lag var målscorer Johan Kvame Naglestad som leverte solid stopperspill og John Olav Norheim som ble kåret til Fløys beste av Klubb 22. Banens beste var nok Start 2-spiller Mikael Birk Ugland som var den drivende offensive kraften hos bortelaget. God kamp også av Henrik Byklum og Sander Sjøkvist.

Trener Nikola Trajkovic var etter kampen meget fornøyd med tre poeng, men tror litt «høye skuldre» var årsaken til at man spillemessig ikke kom opp mot vanlig standard.

Neste kamp for våre gutter er førstkommende lørdag borte mot Bryne 2.

Fløy-Start 2 3-2 (1-0)

Flekkerøy stadion

Tilskuere: 408

Dommer: Espen Larsen (Imås, IL)

Ass.dommer 1: Mosa Ala (Våg FK)

Ass.dommer 2: Anne-Katrine Kjebekk Thomsen (Gimletroll, IK-Fotball)

Turnering: Norsk Tipping-ligaen avd 3

Scoringer: Fløy: Johan Kvame Naglestad (8 min) Magnus Ask Mikkelsen (52 min) John Olav Norheim (55 min) Start 2: 58: Mikael Birk Ugland 76: Henrik Byklum (76) straffe

Gule kort: Henrik Andersen, Henrik Andre Dahlum og Andreas Hoppestad alle Fløy og Peter Reinhardsen og Markus Håbestad Start 2