Kun kaldblodshesten Helle Spik kan vise til like mange triumfer under årets første måneder som Kari Anne Knutsen-trente Wayne Brogård. Da forvandlingsnummeret krysset mållinjen først i det femte løpet på Forus tirsdag kveld, var det samtidig årets sjette triumf.

– Himmel, det er en helt rå hest det her – og jeg tror ikke det stopper her! Jeg er utrolig glad og takknemlig for at Eirik tok den lange turen for å kjøre ham i dette løpet, strålte Birkeland-treneren etter løpet.

Eirik er Eirik Høitomt, landschampionen som sjelden lar seg lokke til Stavanger på en vanlig tirsdagskveld for å kuske.

– Wayne Brogård må ha det på den harde måten, han har styrken som sitt våpen, konkluderte toppkusken etter løpet.

Til tross for den imponerende seiersrekken tar ikke treneren av. Kari Anne Knutsen var klar på at det ikke blir V75-løp på en stund ennå for den seks år gamle vallaken.

– Vi konsentrerer oss om de vanlige hverdagsløpene fremover, konstaterte sørlandstreneren.

Wayne Brogård, som eies av Solsikke Invest ved brødrene Trygve og Roar Holtebekk fra Arendal, vant på 1.15,8a/2040 meter.

En stor dag ble det for Holtebekk-familien. Også nyinnkjøpte Graziani Boko stakk mulen først over målstreken i løp 7. Seieren ble av det enkle slaget for Nederland-importen, karrierens første for den fire år gamle vallaken. Sammen med sin trener Rune Wiig vant Graziani Boko på 1.19,2/2040 meter.

– Hesten var veldig bedagelig i dag, så jeg skulle nok hatt på ham skylapper. Jeg hadde lagt på ham aluminiumssko til løpet i dag, kanskje ble han litt for lett, funderte trener og kusk Wiig, stadig på jakt etter elementer å forbedre.

Kristiansand-mannen Kjell Terje Leire (nr. to f.v.) er lykkelig eier av den lekre 4-åringen Massive Attack. Til venstre trener og kusk Pål Buer. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Fire år gamle Massive Attack begynner endelig å vise potensialet sitt fullt ut. Tirsdag tok han sin fjerde seier i det sjette forsøket i regi trener Pål Buer. Hesten, som eies av Kristiansand-mannen Kjell Terje Leire, stakk rett til tet og lot siden ingen av konkurrentene få komme i nærheten. Vinnertiden 1.15,0a/2040 var god på en regntung Forus-bane.

– Massive Attack er litt uskjerpet ennå, men jeg har jobbet en del med å få ham til å slappe av underveis i løpene. Han gjør ikke mer enn det han må, men tar i når jeg ber ham om det. Det er en bra hest dette, og jeg holder ham høyt. Jeg har fått frie tøyler med treningen av eier Kjell Terje Leire, og det har mye å si at man har tålmodige eiere, fastslo Buer i seiersintervjuet på TV-kanalen Rikstoto Direkte.