Kusinene Unni og Emelia Tveitå imponerte stort i helgen.

På bildet over: Unni (t.v.) og Emelia Tveitå med dødt løp på 40 m hekk under Otra IL sitt klubbmesterskap i friidrett innendørs i Otrahallen 11. januar 2014. Foto: Geir Daasvatn.

Det var i helgen duket for innendørssesongens høydepunkt for Unni og Emelia Tveitå (begge født i 2002). Tyrvinglekene er det største nasjonale stevnet i friidrett for aldersbestemte årsklasser. Ville nivået holde mål mot landets beste utøvere? Ville man treffe med den planlagte formtoppen?

På 60m startet alle de beste på landsstatistikken. Unni og Emelia var knapt som outsidere å regne med plasseringer fra 15. til 20. plass på statistikken. På forhånd håpte vi at en av dem skulle knalle til og ta en finaleplass. Det startet på best mulig vis med Emelia.

Med ny personlig rekord på 8,69sek og 2. plass i heatet var hun klar for finale. Unni fikk en kanonstart i sitt heat og smadret sin gamle personlige rekord med 17/100 sek. Det er et hav av tid på en 60m. Med 8,63 løp også hun seg inn blant landets sprintelite. I finalen løp begge noe svakere men det holdt til en 5. og 6. plass for våre to utøvere. Vi var forøvrig eneste klubb med to utøvere i finalen!

60 m hekk ble av mange ansett som en duell mellom Unni og Lambertseters Vilde Marstein. I fjorårets Tyrvingleker vant Vilde med 0,04sek. Det ble et svært jevnt løp. De lå helt likt frem til siste hekken, men så hektet Unni i siste hekk og holdt på å ramle. Hun var på vei mot en solid personlig rekord, men heldigvis ble hun ikke løpt forbi av andre og hun kom seg i mål på en 2. plass på tiden 10,03.

I kule måtte Emelia og Unni finne seg i å stille som favoritter med de to lengste kastene i Norge i år. Oppvarmingen lovet meget bra og det virket som det bare var å innkassere medaljene. Konkurransenervene skulle imidlertid spille dem et puss. Etter 3 omganger var de langt unna sitt beste, men begge var heldigvis kvalifisert for finaleomgangen med 3 nye kast.

I finaleomgangene stemte det bedre for jentene våre og det ble dobbeltseier til Otra IL. Unni satte til og med stevnerekord med sine 11,62m. Emelia var også over tidligere stevnerekord med sine 11,39m. Hvor henter den tynne jenta kreftene sine fra?

I lengde var ikke forhåpningene de største. Det var stor deltagelse og konkurransen varte i hele to timer. I slike konkurranser kan det være utfordrende å beholde energien og hente ut sitt beste. Begge våre fikk opp gode hopp allerede i første omgang og dermed lå de godt an til å klare finalen.

Unni plasserte seg tidlig i medaljeposisjon og da hun økte til 4,58 m og personlig rekord i 4. omgang skulle dette vise seg å holde til sølv! Emelia fikk 7.plass med 4,23 m, bare 10 cm fra 4.plassen.

Neste år blir vi nok en større gjeng fra Otra IL.