KRISTIANSAND: Bytrimmen ligner vanlig turorientering. Postene er satt ut i områdene, og de er avmerket på vanlige orienteringskart. Man registrerer postene man oppsøker med QR-kode eller manuelt på nettet. Det som skiller Bytrimmen fra vanlig turorientering, er at alle postene kan nås også med barnevogn eller rullestol. Dessuten er det gratis å delta. Vi tror at dette kan være en flott måte for familier med små barn å bli kjent med o-sporten. Andre kan kanskje ha glede av å bli kjent i områder av byen der de ikke har vært tidligere.

De fire områdene som vi har valgt ut er Andøya, Vågsbygd fra Myren gård til Karuss, Lund fra Gimle Gård og Kvadraturen/Odderøya. I hvert av områdene er det satt ut 20 poster som er tilgjengelige fra begynnelsen av påska til 1. desember. Vi har laget en brosjyre for hvert område som distribueres fysisk i sportsbutikker, Turistforeningen og andre, og i postkasser i områdene. Men det enkleste er å laste ned kartene fra vårt nettsted turorientering.no/bytrimmen. Vi anbefaler også gratisappen turorientering (helse og trening) for å registrere deltakelse og laste ned kart.

Bytrimmen inngår i Norges Orienteringsforbunds opplegg «Grønn tur». Vi håper at opplegget vil falle i smak og at riktig mange vil prøve ut denne spennende måten å bli kjent i egen by. Aller helst vil vi gjerne få flere aktive orienteringsløpere i byen. Orientering = folkehelse!

En fersk post satt ut på Andøya. Foto: Dagfinn Haarr