Pål Myhren «Påsan» Kristensen hadde grunn til å juble etter søndagens 500 meter på Dølemo. Pål Myhren «Påsan» Kristensen hadde grunn til å juble etter søndagens 500 meter på Dølemo. Foto: Privat

«Påsan» satte banerekord

Pål Myhren Kristensen (20) satte søndag banerekord da han vant 500 meter i det åpne klubbløpet til Dølemo IL Skøytegruppe.

ÅMLI: Det var relativt god deltakelse fra Arendal Skøiteklub og det ble et flott stevne som bød på to nye banerekorder denne søndagen.

På 500 meter slettet altså vår egen Pål Myhren Kristensen den gamle banerekorden som ble holdt av mannen som nå er nummer to på den norske 500-meterstatistikken gjennom alle tider, Espen Aarnes Hvammen.

«Påsan» var da også veldig godt fornøyd med etter målpassering 37.44 sekunder.

– Det var så å si et perfekt løp, bekrefter han.

I det siste har han vært hjemme i Arendal siden hallen i Stavanger har vært koronastengt. Han startet i fjor høst på vernepleien i Sandnes, men måtte avbryte fordi det var vanskelig å kombinere studium og idrett med tanke på fravær.

– Det har ikke vært like lett å få trent det man skal når det meste er stengt, men jeg har fått trent bra på skøytebanen her sammen med Sindre Baas. Målet mitt for denne sesongen var å gå U-23 World Cup, men ettersom det har blitt avlyst, så blir det å forbedre persene mine her hjemme i Norge i stedet. Jeg har et håp om å få gått NM i slutten av sesongen, og få gode plasseringer der, opplyser «Påsan».

På 1000 meter ble det ny banerekord og hjemmeseier til nevnte Sindre Baas, som med tiden 1.14,82 minutt gikk langt under sin tidligere rekord. «Påsan» fikk tiden 1.16,07 – også det raskere enn den gamle banerekorden.

Det var flere som satte pers og årsbestetider i det som var det første løpet på Dølemo siden 2019.

Resultatlister ser du her

Foto: Privat