**Hei, og takk for sist.

. Hva skjer nå?**

Man er ikke lenger på diett, man har ikke en dato å forholde seg til, en tidsfrist, en deadline om du vil. Man har fremdeles et mål, men det er så langsiktig. Man skal omstille hodet fra å ha 100% fokus på målet, til å plutselig ha fokus på langt flere ting. «Ting» som jobb, venner, familie og hverdagsplikter. Mange synes dette er vanskelig, jeg har også lest mye om fitnessutøvere (spesielt jenter) som sliter med å se kroppen endre seg etter konkurranse også.

Her er vi på vei hjem fra Spania for en uke siden, med deilig mat fra gatekjøkken. Smakte himmelen! Foto: Foto: Privat.

Man legger på seg igjen, så enkelt er det. For min egen del, synes jeg ikke dette gjør noe, og jeg har vært veldig klar for det man kaller «off season» i noen uker nå. Jeg har vært på diett i åtte måneder, og det å kunne spise sjokolade fordi jeg vil, har vært en liten befrielse for både kropp og hode. Det er også utrolig deilig å kunne gå ut å spise med venner og kjæreste når man måtte ønske. Kroppen har bundet mye vann denne uken, men den er så fornøyd med all energien den får, at jeg nyter hver sekund.

Når det er sagt, jeg har fremdeles mål jeg vil nå. Dette var bare begynnelsen. Jeg har gitt meg selv en fri-uke etter konkurranse-sesongen, og det har vært deilig. Ingen kondisjonstrening, mye sunn mat, og mye usunn mat i skjønn forening. Men samtidig vet jeg at dette ikke vil gi meg de resultatene jeg ønsker over tid. Derfor starter jeg i dag på en «off season»-diett. Det vil si en plan som jeg følger, som er lagt opp slik at jeg vil bygge på meg så mye ren muskelmasse som mulig, og minst mulig fett. Grunnen til dette er at ved neste diett skal alt dette fettet av igjen, og jo mer jeg legger på meg nå, jo hardere blir dietten før neste konkurranse.

En lørdagskveld kan gjerne inneholde varme rundstykket med nugatti som kvelds. Nam! Dette bilde er tatt kvelden vi kom hjem fra Sandefjord Open, og jeg nettopp hadde vunnet min første Overall. Det enkleste er ofte det beste, og knekkebrød med ost var rene luksusen. Foto: Foto: Privat.

Det fine med en offseason-diett, er at det er rom for å kose seg litt ekstra i helgene, og om jeg ønsker å ta en ekstra banan eller en proteinbar på en mandag, så går det helt fint. Altså; absolutt ikke en ny konkurransediett helt ennå!

Mange har kanskje hørt uttrykket «abs are made in the kitchen», eller «en trent kropp er 70% kosthold og 30% trening»? Det er mye sannhet i disse, da kostholdet er alfa og omega for oss utøvere. Derfor ønsker jeg å være så nøye som mulig nå også etter konkurranse. Jeg vil nemlig bli best.

Mitt kosthold nå etter konkurranse vil inneholde mye av dette:

– Havregryn

– Eggehviter

– Kylling

– Ris

– Søtpotet

– Biff

– Proteinpulver

– Riskaker

– Banan

– Grønnsaker

Bilde fra min instagram; vlitland. To av mine måltider på diett. Torsk og ris øverst, og havregryn med salt og kanel nederst til venstre. Motivasjonen til å stå på nederst til høyre . Foto: Foto: Privat.

Mengder og mål er tilpasset meg, mine mål, min vekt og min hverdag. Derfor legger jeg ikke dette ut, da alle er forskjellige og trenger ulik mengde mat.

Mange er også nysgjerrige på kosttilskudd. Hva bruker ei vanlig bodyfitnessjente?

I mitt skap på kjøkkenet kan man finne:

Foto: Foto: Sofie Duvhök Johansson.

– Proteinpulver: lettvin kilde til proteiner, til for eksempel etter trening.

– l-glutamin: Den viktigste aminosyren, brukes før og etter trening for rask tilførsel av aminosyre (nedbrutt protein, enkelt forklart)

– Pre-workout: En blanding av blant annet koffein og kreatin m.m, for å gi meg en liten «boost» av energi før trening. Ikke nødvendig om man har et sunt og godt kosthold, men jeg liker den lille «boosten», og mulig det ligger litt placebo-effekt, men jeg føler jeg får en bedre økt.

– BCAA: Dette er en blanding av aminosyrer. Dette går direkte inn i musklene, og man slipper den nedbrytningsprosessen som må til i magen av vanlig proteiner, da dette allerede er «delt opp». Hindrer nedbryting av muskelmasse under trening. Kort fortalt.

– Omega3: fettkilde som burde finnes i alles kosthold!

– Vitaminer og mineraler: En multivitamin til dagen er viktig for å sikre tilførsel av alle de viktigste vitaminene og mineralene.

Så da er det bare å komme i gang med å pakke på seg litt ren muskelmasse!