UTØVERBLOGG: Jeg har trent kickboksing siden 2014, og hadde et godt utgangspunkt ettersom jeg har mange års erfaring som karateutøver. Jeg begynte med karate allerede da jeg var fem år gammel. Storebroren min skulle nemlig begynne, og etter å ha vært med og sett på hans første trening, bestemte jeg meg for at jeg også ville være med. Det tok ikke lang tid å finne ut hvor gøy det er med kampsport, og enda bedre ble det da jeg ble gammel nok til å delta i konkurranser. I løpet av min tid som karateutøver vant jeg konkurranser både nasjonalt og internasjonalt, jeg ble norgesmester og nordisk mester, og jeg ble også tatt ut til landslaget.

Bilde fra finalen i karate-NM 2013. Foto: Anette Andresen

Til Grimstad for å studere

I tillegg til vanlige treninger har jeg hatt mange ekstra økter med Madelen Søfteland (i midten) og Linn Kristine Haugen (til høyre). De holder begge et høyt nivå, og har bidratt mye til min egen utvikling. Foto: Privat

Høsten 2013 flyttet jeg til Grimstad for å studere mekatronikk ved Universitetet i Agder, og for å kunne fortsette å satse som konkurranseutøver innen kampsport ble jeg nødt til å skifte idrett. Valget falt på kickboksing takket være Madelen Søftelands fantastiske resultater både nasjonalt og internasjonalt. Det viste at Grimstad kickboxingklubb satser på konkurranseutøvere, og også at det er mulig å nå langt der.

At det i tillegg er utrolig godt miljø i klubben var en bonus, og jeg ble godt tatt imot fra første stund. I begynnelsen var det litt uvant å legge om stilen fra karate til kickboksing, men jeg fikk veldig god oppfølging både av trener Aun Andresen og av Madelen, så jeg opplevde rask framgang.

Konkurranser i kickboksing

Min første konkurranse i kickboksing ble NM i april 2015, der jeg deltok i pointfight og tok sølv. Ellers har jeg konkurrert både i lettkontakt og i pointfight, og i løpet av 2015 fikk jeg deltatt i World Cup i Rimini, Scandinavian Open i Oslo, Czech Open i Praha og norgescup i Horten. Resultatmessig var det varierende, men det viktigste i denne perioden var å få kamperfaring og å utvikle seg videre, og jeg merket stor framgang i løpet av året. Det fine med kampsport er at det alltid er noe nytt å lære eller noe man kan forbedre, og det finnes ikke to kamper som er like. Alle utøvere har sin egen stil, og det er viktig å kunne håndtere ulike typer fightere, så det finnes uendelig med ting å øve på.

I denne filmen trener jeg turnkick med Madelen Søfteland:

Foreløpig i 2016 har jeg deltatt i en norgescup i Trondheim, og i Irish Open, som er en World Cup og verdens største kickboksingturnering. I Trondheim ble det sølv i både lettkontakt og pointfight, mens i Irland tapte jeg første kamp i lettkontakt mot sølvvinneren i VM. Uheldig trekning, men jeg synes jeg gikk en god kamp, og det er verdifull erfaring. I pointfight vant jeg grønnbelteklassen, som holder et lavere nivå enn de vanlige klassene, ettersom den er for de som ikke har konkurrert så lenge ennå.

Gull i grønnbelteklassen i pointfight i Irish Open 2016. Foto: Privat

Helga etter Irish Open hadde jeg et lite comeback til karaten, og deltok i karate-NM for første gang siden 2013. Der ble det gull i lag, og sølv individuelt.

Ett gull og ett sølv i min første karate-konkurranse på nesten tre år i NM i Oslo. Foto: Privat

Det neste på programmet nå er NM i kickboksing kommende helg, der jeg har som mål å vinne både i pointfight og i lettkontakt. Deretter følger Austrian Classics (World Cup) helga etter det igjen, som er et uttaksstevne til EM i november.