Alle lag må gjennom 2 kvaliker og det skal være igjen 16 lag som spiller i den nasjonale serien for J18. Gimletroll er nå med videre inn i kvalikrunde nr. 2. Randesund fra Kristiansand kom også videre denne helgen. 26 lag røk ut denne helgen, så her er nåløyet trangt.

Anne Louise Danielsen gir alt for å sette enda et mål.

Vi er et år for tidlig ute i denne nasjonale serien for J18 år. Men ville være med for å sjekke ut nivået og se hvordan vi ligger an i forhold til de andre lagene. Puljen vår var tøff med lag fra Gjerpen, Storhamar og Skogstrand.

Lørdag startet vi med kamp mot Gjerpen. Jenten var preget av alvoret og vi kom bakpå i begynnelsen, men utover i omgangen fikk vi satt spillet vårt og til pause var det uavgjort 8- 8.

Martine Neset med ett av sine mange mål denne helgen.

Vi startet best i andre omgang og fikk en firemålsledelse som vi holdt helt til det er sju minutter igjen. Da begynner vi å føle på seieren og vi slapp Gjerpen inn i kampen igjen. De siste minuttene ble utrolig spennende og det endte uavgjort 17-17.

Kamp 2 på lørdag var mot Storhamar, et lag vi ikke kjenner fra før, men ser på papiret at det er et meget godt lag med 2. div.-erfaring og spill. Vi greide ikke å henge med de første ti minuttene og kom bakpå, til pause ledet de 16-9

Og en slagen gjeng gikk til pause, vi tok en god prat i pausen og var klare igjen. Vi startet bra og begynte å ta innpå, så dro Storhamar fra igjen, men en fantastisk innspurt gjorde at det ble litt spenning mot slutten, selv om vi tapte 25-22.

Forsvaret var fantastisk i helgen, og helt bakerst sto målvakt Mathea Gjerseth som en vegg i flere kamper, til motstanderes store fortvilelse.

Etter alle kampene på lørdag var det helt åpent hvem som skulle bli nr. 2 i gruppen og sikre seg plassen til neste runde. Storhamar var klare. Gjerpen slo Storhamar i første kamp søndag og la alt press på Gimletroll, vi måtte vinne for å være med videre.

Kampen mot Skogstrand startet veldig bra og vi fikk fort en firemålsledelse, til pause sto det 10-7 til oss.

Andre omgang startet også bra og vi ledet med fem mål på det meste, men ting snur fort i håndball.

Da det var to minutter igjen, ledet Skogstrand med ett mål og vi var helt i kjelleren. Igjen greide jentene å snu kampen. De siste minuttene ble helt ville og det skjedde mye på banen, men vi greide og dra en seier i land. Resultatet 15- 14 til Gimletroll viser hvor det meste av kreftene ble brukt.

Vi er videre til andre runde og veldig stolte og fornøyde med det.

Rammen rundt våre kamper var helt fantastiske, Dugnadsgjengen hadde gjort en fantastisk jobb. Musikk, speaker, kiosk og mat leverer til terningskast seks. Uten dette tror jeg ikke vi hadde greit og kommer videre, så takk igjen til dugnadsgjengen og publikum som kommer og hjelper oss frem.