Trollbakken på Evje i vakker solnedgang 16. mai 2014. Foto: Foto: Geir Daasvatn

Aust-Agder fylkeskommune har tildelt Otra IL til sammen 597.000 kroner i spillemidler til utbyggingen av K17,5 m bakken i Nye Trollbakken hoppanlegg på Evje, inkludert plastlegging av unnarennet. Tilskuddet er fordelt med 297.000 kr til selve bakken og 300.000 kr til plastlegging av unnarennet.

Prosjektleder Glenn Qvam Håkonsen sier til Lokalsporten at dette er en storartet nyhet for hoppentusiastene i Otra IL og hele idrettslaget. Det sikrer at utbyggingen av hoppanlegget på Evje nå kan gå videre med full styrke. De to minste bakkene, K5 og K10, står alt ferdige. Målet er å få bygd ferdig K17,5 bakken i løpet av høsten, slik at det kan hoppes i bakken så snart snøen kommer til vinteren. Plastleggingen av unnarennet vil skje noe senere.

Etter at K17,5 bakken står ferdig vil utbyggingen fortsette med de to største bakkene i anlegget, K30 og K45. Når hele hoppanlegget er ferdig utbygd om noen år, med fem hoppbakker, vil Otra IL og Evje ha et fantastisk fint og funksjonelt anlegg for rekruttering av nye hoppere inn i hoppsporten.