Lille Prekestolen ligger på vei mot Graudhelleren, som det nå bygges en ny E39-vei ved.

Turen har jeg tatt sammen med både voksne og barn, og den kan absolutt anbefales. Jeg startet med å gå Ti på Topp-turene sammen med to kamerater som jeg var på kurs sammen med for å ta fedmeoperasjoner. Jeg har valgt å konsentrere meg om kosthold og mosjon, og da var disse turene en glimrende anledning til å få beveget seg og samtidig komme ut i den flotte skauen som finnes i nærområdet vårt.

Turen til Lille Prekestolen kan gås fra flere veier. En kan starte ved Karuss skole og gå inn langs Fiskå vann og følge beskrivelsen på Ti på Topp-appen. Den turen er omtrent 7-8 kilometer lang. Det kan være noe krevende å gå sammen med barn, da terrenget er tidvis veldig bratt og det går mye opp og ned.

På dette bildet sees Ramses kone Beate og deres nieser Mia og Veslemøy (lyst hår) og nevø Andreas. Hundene heter Gulla (sort) og Millie. Foto: Privat

Den andre turen som, som er om lag 5-6 kilometer lang, er fra Auglandstjønn barnehage og går inn mot Grimsvann. Man kan derfra gå over Askedalsheia, som er en flott topp med utsikt mot byen og Vågsbygd. Hvis du følger stien mot Lille Prekestolen, dukker det opp flere fine raste- og badeplasser.

Turen kan også startes fra Graudhelleren ved Shell-stasjonen mot byen. Den har ikke jeg gått selv, men jeg har møtt flere som har tatt turen fra den siden.

Turen går greit å gå, den tar ikke mer enn 1,5-2 timer inkludert en pause. Barna er lette å motivere, da man kan friste med en matbit og en dukkert når man er på vei ned.

Jeg ønsker at flere skal få sett og opplevd følelsen av å stå utpå tuppen på Lille Prekestolen og skue utover. God tur!

«Turen til Lille Prekestolen har jeg tatt sammen med både voksne og barn, og den kan absolutt anbefales.» Foto: Privat

Les også:

Mitt turtips: Svensvigvarden

Mitt turtips: Trollsåsen

Mitt turtips: Daumannsholmen

Mitt turtips: Bukksteinen

Mitt turtips: Duekniben

Mitt turtips: Soveheia

Mitt turtips: Ringknuten