Øystein Tjomsland måtte se langt etter konkurrentene da tre år gamle Tangen Ove gjorde sine jevngamle utfordrere til statister i kvalifiseringen til Svenskt Kallblodskriterium på Dannero søndag ettermiddag. Øystein Tjomsland måtte se langt etter konkurrentene da tre år gamle Tangen Ove gjorde sine jevngamle utfordrere til statister i kvalifiseringen til Svenskt Kallblodskriterium på Dannero søndag ettermiddag. Foto: Hesteguiden.com

Tjomsland kvalifiserte 12 av 13 hester til finale

Bare en galopp fratok Øystein Tjomslands siste junior muligheten til å kjempe om en finaleplass i Svenskt Kallblodskriterium.

Stortreneren fra Søgne hadde 13 stallhester til start i kvalifiseringsløpene til de svenske storløpene med 600.000 svenske kroner i førstepremie, og maktet kunststykket å kvalifisere 12 av disse til finaleløpene. En ulykksalig galopp for Ros Borken fratok Tjomslands siste junior muligheten til å kjempe om en finaleplass.

– Fantastiske unghester

Best av de tolv var de to forsøksvinnerne Tangen Ove og Tangen Minto. Seiersoppskriften var den samme for begge stortalentene; en hurtig startside for å ta hånd om føringen og siden bare øke for å gjøre konkurrentene møre. Tjomsland satt selv i sulkyen bak Tangen Ove og var full av lovord på seremoniplass.

– Jeg vet jo at han er godt trent og sterk nok til å holde tempoet. Klarer vi å holde ham rolig i finalen har han nok et sekund eller to til inne. Det har vært mange fantastiske unghester i løpsbanen dag, Tangen Ove er en av dem. Det blir en utrolig spennende finale, fastslo 50-åringen fra Søgne.

Tangen Minto leverte et strålende løp søndag. Foto: Hesteguiden.com

Finalene i både den åpne klassen og hoppeklassen kjøres på samme bane søndag 8. august.