Kari Anne Borgersen var raskest i kvinneklassen i normalløypa denne uka. Mennene på bildet er John Torgeir Roland (f.v.), Paul Håkon Scheie og Jostein Johannessen.  Kari Anne Borgersen var raskest i kvinneklassen i normalløypa denne uka. Mennene på bildet er John Torgeir Roland (f.v.), Paul Håkon Scheie og Jostein Johannessen. Foto: Sverre Larsen

Glade karusell-deltakere i Baneheia

Med god avstand seg imellom var denne kvartetten en del av de nær 1000 deltakerne i det fjerde løpet i Terrengkarusellen.

KRISTIANSAND: Etter flere uker med godvær traff lavtrykkene blink på de tre dagene man kunne gjennomføre sesongens 4. løp, Bankløypa i Baneheia. Vi må gi ekstra stor honnør til de 70 som valgte tirsdagen. De beviste at de tåler det meste. Det ble noe bedre etter hvert, og på avslutningsdagen var det greie løpsforhold, om enn noe kjølig for årstida. 

Foreløpig telling viser et deltakertall på hele 987, ikke veldig mye færre enn forrige uke. Men jenteflertallet som vi hittil har hatt glapp denne gangen, 479 jenter og 508 gutter. 

Milslukeren fortsetter å trekke flere enn i tidligere sesonger, 210 valgte to runder i denne løypa (21 prosent).

Vi kan fortsatt ikke arrangere tidtakingspuljer. Men flott at så mange ber om å få notert egen tid etter målgang. De beste tidene, uansett alder, hadde følgende løpere: 

Av jentene i vanlig løype vant Anne Kari Borgersen (14:55), foran 12 år(!) gamle Lisa Mjaaland (15:15), deretter Synnøve Thomassen (16:13), Hilde Furuborg (16:26) og Inger Helen Tørum (16:30). 

Hos guttene ble det sterk kniving i teten med Terje Fredriksen (13:05), foran Finn Kollstad (13:13), Tarjei Breiteig (13:24), Finn Terje Uberg (13:25) og Andreas Herstad Dolmen (13:56). 

På Milslukeren ble de best jentene Anne Kristin Holte (38:32), foran Margaret Anne Heald (38:52), Sarah Kjernlie-Johansen og Marte Bue (begge 40:20). 

Av guttene var det igjen en sterk tid på Øystein Moe (28:11), foran Jan Askland (28:44), Kristian og Erik Emanuelsen (begge 30:35). 

1278 ulike løpere har til nå vært med på minst ett av løpene. Vi ser fram til fortsettelsen! 

Vi minner om at Walters løype i Baneheia vil være merket til gjennomføring fra mandag 10/5 kl. 10 til onsdag 12/5 kl. 18.

Aina Bjørndal Foto: Sverre Larsen

Aina Bjørndal (49), deltaker

Hvordan har du trent den siste tiden?

– Jeg trener to-tre ganger i uka, og det er litt langkjøring og styrke. Dette er mitt første løp i Terrengkarusellen. Den er genial, med fleksibelt opplegg og man blir kjent med nye områder.

Arild Aurebekk Foto: Sverre Larsen

Arild Aurebekk (65), deltaker

Har du fått trent noe i denne perioden som vi har vært gjennom?

– Ja, og jeg har løpt en del i skogen to-tre ganger i uka. I karusellen løper jeg Milslukeren relativt ofte. Jeg er veldig godt fornøyd med opplegget.

Tore Heidenreich Foto: Sverre Larsen

Tore Heidenreich (68), fra arrangøren og Terrengutvalget 

Synes du mye aktivitet har gått på sparebluss i disse tider?

– Koronakrisa har gått utover sosiale relasjoner, og det har vært mange begrensninger. Men vi har nå rundt 1 000 karuselldeltakere i uka. Det er bra, og vi får spredt turer og løp på tirsdager, onsdager og torsdager. Jeg oppfordrer og utfordrer flere bystyrepolitikere til å delta i karusellen!