VENNESLA: Anders Bjørge startet Vindbjart-karrieren på benken på A-laget, og scoret i samme periode i gjennomsnitt tre-fire mål per kamp for andrelaget. Etter å ha spilt andrefiolin også første halvdel av årets sesong, har han virkelig eksplodert i høst.

Høvåg-gutten står nå med 15 mål i år, inkludert syv på de siste to hjemmekampene. Fire nettkjenninger og 6-2-seier mot Urædd gir oss en fire poengs luke ned til MK på nedrykksplass, og vi står nå med fire kamper på rad uten tap.

Tidlig ledelse

Urædd-kampen ble nesten en blåkopi av forrige hjemmekamp, mot Halsen. Tidlig ledelse, før gjestene kom tilbake og kampen lå og vippet, før vi endelig fikk uttelling mot slutten. Bjørge fikk servert sine to første skåringer av Urædd-forsvaret, og serverte selv Sander Barstad Bergan til 2-1, med svært oppofrende jobb helt nede ved dødlinjen.

Sander Barstad Bergan med scoring og målgivende. Foto: Stian Bøe

Da gjestene reduserte til 2-3 fem minutter før pause og hadde hatt noen gode muligheter, kjente vi oss godt igjen i kamputviklingen. Robert Våge Skårdal trodde han hadde øket til 4-2 helt på tampen, men etter at ballen var lagt på midten, omgjorde dagens dommer avgjørelsen etter konsultasjon med sin assistent.

Christian Beqiraj Follerås og Fabian Jeppestøl Engedal i duellen som Urædd-keeperen kom dårligst ut av. Foto: Stian Bøe

Christian Beqiraj Follerås har vært involvert i flere skumle mann mot mann-situasjoner i det siste, og var nok en gang på riktig side av fargenyansen av dommerens kortstokk etter bare få minutter av denne kampen da han skyflet en Urædd-angriper over ende. Tidlig i andre omgang var han farlig frempå i andre enden av banen flere ganger på hjørnespark, og mente også han fortjente et straffespark, uten at dommeren var enig.

Utespiller ble keeper

Våge Skårdal fikk en ny stor sjanse alene med keeper, før vår egen målvakt Mads Klippenberg gjorde en god rendning, men til tross for store sjanser, ble 3-2-stillingen stående langt ut i omgangen. Midtveis i omgangen fikk Urædds keeper en skikkelig trykk i siden etter et hjørnespark, og etter tydelige problemer måtte han gi seg noen minutter senere. Som oss i sist kamp måtte gjestene sette en utespiller i mål, de siste 25 minuttene.

Robert Våge Skårdal bommet her, men fikk scoringen sin til slutt. Foto: Stian Bøe

Vikaren gjorde lite feil, men kunne ikke stoppe oss når vi satte inn et ekstra gir. Sjansene kom på løpende bånd, og endelig også skåringene. Anders Bjørge gjorde som i første omgang og satte to mål til, spilt gjennom av Barstad Bergan og Våge Skårdal. Sistnevnte fikk også sin fortjente scoring etter at back Lars-Georg Reinlund Sæther gikk i bakken etter et raid fremover, men klarte likevel å sende ballen tilbake i feltet fra liggende posisjon. Tre kamper gjenstår, vi kan avgjøre selv hjemme mot MK, men har først en tøff bortekamp mot Follo.