UTØVERBLOGG: Jeg er mitt siste år i ungdomsklassen i de fleste functional fitness- og crossfitkonkurranser. Jeg hadde dermed håpet på å få konkurrere mye og nyte det siste året. I starten av året virket ikke dette helt å gå etter planen. Jeg var én plass unna å kvalifisere til et stort mesterskap i USA. I tillegg hadde jeg en skade fra fjoråret som bestemte seg for å vende tilbake midt i kvaliken til norgesmesterskapet. Dermed var mesterskapene og vanlig trening ute av bildet en stund. Dette var veldig tungt og det var en kjip periode i livet.

Foto: lifeofmalm

Imidlertid ble jeg overasket av en invitasjon til NM kort tid før mesterskapet, ettersom et par hadde trukket seg fra U18-klassen. Invitasjonen kom bare ei uke før NM startet, og derfor ble ikke forberedelsene de beste, men jeg kunne jo ikke si nei! Og det er jeg veldig glad jeg ikke gjorde. Jeg deltok på en crossfit-konkurransen i Madrid da forespørselen kom, og jeg vant også det stevnet. Så de to siste helgene har vært veldig moro.

Foto: lifeofmalm

I NM vant jeg fire av seks øvelser (skill, mixed, strength og power) og fikk en andreplass i bodyweight og en tredjeplass i endurance. Alt i alt er jeg kjempegodt fornøyd. Enda bedre er det at jeg fikk et klart bilde på hva jeg må jobbe med videre, samtidig som jeg fikk stor motivasjon til å faktisk gjøre det. Jeg lærte mye både fra uka før i Madrid og under NM, blant annet hvordan kroppen taklet en uventet konkurranse og økter jeg ikke var forberedt på. Likevel synes jeg nok noe av det gøyeste med NM var å få møte alle de norske utøverne fra rundt i landet. Alle er så hyggelige, og vi har like interesser, så det er lett å komme overens. Det er det jeg elsker mest med denne sporten, det sykt gode miljøet!

Foto: Helge Næss Olsen

Fremover skal jeg trene mot en teamkonkurranse i Oslo i november og VM i desember. Jeg håper på å finne noen sponsorer som kan hjelpe meg med dette. Det blir også spennende å se hvordan jeg gjør det i voksendivisjonen neste år!

PS! Mine lagvenninner i Grimstad Functional Fitness, Mia Andersen og Janne Naomi Rørvik, ble henholdsvis nummer fire i U16 klassen og nummer ni i kvinner +40.

Sammen med Hanna Høilund. Foto: Privat