BERGEN: Et par uker etter hjemmetapet for Åsane var det denne helga duket for to matcher i Bergen. Randesundherrene møtte Gneist lørdag og Sotra søndag.

Gneist er et nyopprykket lag med flere spillere som har spilt sammen siden de var små. Randesund tok kommandoen fra start og ledet 3-7 etter ni minutter. Det var aldri noe tvil om hvor seieren skulle gå. Et solid forsvar, ledet av murveggen Petter Johansen, sørget for at Randesund kunne løpe over de hvitkledde fra Bergen. Til pause stod det 2212 til gjestene fra sør.

Svak avslutning

Det ble rullert godt på laget, noe som var viktig i og med at det var ny kamp allerede dagen etter. 2. omgangen ble etter hvert preget av mangel på konsentrasjon, der det kanskje ble litt vel mange baklengsmål. Alt i alt en godkjent kamp som endte i med 43-31-seier til Randesund. Toppscorer for Randesund var Jon Robertsen med 14 mål, etterfulgt av Roberto Edland med 9 mål og Anders Vatsaas med 5 mål.

Søndag ventet Sotra, samarbeidsklubben til Bergens Håndball i 1. divisjon. Bergen hadde kamp i Stavanger og dermed stilte Sotra et ungt lag. Randesund og hjemmelaget fulgte hverandre tett som hagl. Sotra fikk spille sin type håndball, lange angrep opp mot minuttet, noe som gjorde Randesund frustrert. Vi skal gi honnør til vertene, som spilte på sine styrker. Tavla viste 5-5 før sørlandslaget tok mer over og gikk opp i en 10-7-ledelse. Sotra kjempet seg tilbake og gikk til pause med 15-15.

Sterkt forsvar

Etter pause hadde Randesund fått ny giv. Ut fra startblokkene satte de et solid forsvar. 17 minutter ut i 2. omgang ledet gjestene 23-18. Mye av grunnen var Petter Johansen og Jesper Brekke i forsvar, to solide bautaer. Positivt var det også å se at Anders Wetsaas var tilbake i gryende form. Kampen endte 30-24 på en dårlig dag for bortelaget.

Jesper Brekke Foto: r-enga@hotmail.com

Toppscorere i denne kampen var Roberto Edland med 7 mål, etterfulgt av Jon Robertsen med 6 mål og Jesper Brekke med 5 mål. Hovedtrener Kjetil Tveit hadde dette å si om helgas kamper:

– Guttene fortsatte den gode trenden på bortebane. Vi hadde full kontroll mot Gneist. Sotra tok imidlertid ut tempo av kampen og dommerne tillot det. Det gjorde at vi måtte stå lenge i forsvar og ble for utålmodige når vi fikk ballen. Vi bommet unormalt mye på en god målvakt. Men vi viste på nytt vilje og moral og vant kontrollert, sier Tveit og legger til:

– Denne gang kan vi gi en ekstra honnør til Roberto Edland. 16 mål på to kamper er bra for en kantspiller.

Randesund ligger nå som nummer tre på tabellen, ett poeng bak serieleder Nærbø 2.

En fornøyd Randesund-gjeng. Foto: r-enga@hotmail.com