SANDEFJORD: Konseptet med lagspill for rene juniorlag er et nytt tiltak iverksatt av Norges Badmintonforbund for å forsøke å holde på flere spillere i den kritiske alderen 16-19 år. En lagkamp består av fem enkeltkamper, og ett lag må minimum bestå av to jenter og to gutter.

Kristiansand Badmintonklubb (KBK) og Haugerud var de to forhåndsfavorittene til å nå finalen da ti juniorlag fra hele Norge møttes i Jotunhallen i Sandefjord denne helga.

KBK var i pulje med Sandefjord 1, Bergen, Sotra og Moss sitt andrelag, som dessverre måtte trekke seg i siste øyeblikk. De innledende puljekampene til KBK ble vunnet 4-1 mot Sandefjord og 5-0 både mot Bergen og Sotra.

Det er godt samhold i KBK-gjengen. Dette bildet ble kåret til det beste lagbildet under NM-banketten lørdag kveld. Foto: Mattias Mørk

I den andre puljen var Haugerud like suverene i sine lagkamper mot Moss 1, Oppegård, Vestre Aker og Sandefjord 2.

Haugerud har de regjerende individuelle junior-mesterne i damesingle, herredouble og mixed double, og var på papiret store favoritter i finalen. Den viste seg da også å bli vanskelig for KBK. Nora Omdal og Julie Marie Abusdal vant ett sett i damedouble da de tapte 21-18, 14-21, 21-7, men ellers ble det tap i to strake sett mot dyktige østlendinger.

Det var god stemning i bilen hjem etter at sølvet var sikret. Fra venstre: Andreas Andersen Roksvåg, Ingrid Gåsbakk og Sebastian Reijnen. Foto: Privat

– Det gikk vel omtrent som forventet på forhånd med en sølvmedalje. Konseptet med lagspill for juniorer håper vi har kommet for å bli, og de spillerne som skal spille individuelt senior-NM kommende helg fikk seg en fin gjennomkjøring, oppsummerer KBKs danske trener Lasse Nørgaard Frandsen.

Laget som vant NM-sølv bestod av Ingrid Gåsbakk, Nora Omdal, Julie Marie Abusdal, Andreas Andersen Roksvåg, Sebastian Reijnen, Mattias Mørk og Hermod Holte Haugland.

Alle spillerne er toppidrettselever på KKG eller Akademiet, og bruker mye tid på badminton. Fra venstre ses Lasse Nørgaard Frandsen (trener), Julie Marie Abusdal, Ingrid Gåsbakk, Nora Omdal, Hermod Holte Haugland, Mattias Mørk, Sebastian Reijnen og Andreas Andersen Roksvåg. Foto: Privat