KRISTIANSAND: Løpet ble gjennomført i strålende «påskevær» uten vind. En del løpere hadde litt problemer med å velge sko til underlaget, som stort sett besto av hardstampet snø ispedd godt med grus. Andre steder var det antydning til bar asfalt.

Felles for alle løpere var noe varierende feste og ikke full effekt av fraspark. Fire av deltakerne valgte å løpe i t-skjorte/singlet og kortbukse. De fulgte opp mottoet til Odd Gunnar Tveit fra Birkenes, da han ble spurt hvorfor han stilte opp i minus åtte grader og løp i singlet og kortbukse: «Jeg driver sommeridrett!»

Denne lørdagen var det langt mildere, bare minus 0,5 grader. Totalt var antall løpere det dobbelte av hva det var i Søgne for en uke siden, hele 32 startende.

Kristian Gursli var raskest blant mennene på 3 km. Foto: Ivar Gogstad

På den korte løypa stilte 14 til start og de resterende 18 fikk 7 runder pluss ca. 280 meter.

På den korte løypa var Kristian Gursli fra Kristiansand Løpeklubb best med 11.17 minutter. Hafdis Helgadottir fra Kristiansand Triathlon var raskeste dame med 13.54 minutter.

Hafdis Helgadottir vant damenes 3 km. Foto: Ivar Gogstad

På 10 kilometer imponerte Gabriel Ingebretsen fra Kristiansand Løpeklubb med vinnertiden 33.42 minutter.

– Det var ikke de beste forholdene i dag, men jeg er fornøyd med å få løpe et løp igjen, sier «Gabbi».

Han forteller at han åpnet litt for hardt og dermed fikk en «down» midtveis, før han så avsluttet sterkt de siste tre kilometerne.

Ikke uventet var Grete Rugland fra Konsmo best av damene. Hun fikk tiden 44.25 minutter.

Kommende løp i Vinterkarusellen er i Mandal 20. februar. Vel møtt!

Grete Rugland vant damenes 10 km. Foto: Ivar Gogstad