TEXAS, USA: Mathilde hadde selv den gamle klubbrekorden for kvinner senior i MHI og satte den nye på innendørsstevnet Jaguar Invitational i Birmingham, Alabama 7. februar. Hun ble nummer tre i stevnet og forteller følgende:

– Jeg har generelt trent veldig bra de siste månedene. Jeg hadde to tretthetsbrudd i 2020, så da jeg endelig kunne begynne å løpe igjen i slutten av august, passet jeg på å trene meg opp veldig rolig. Selv nå seks måneder etter jeg begynte å løpe igjen, trener jeg mye alternativt med ellipsemaskin og sykling.

– Den største forandringen i år i forhold til tidligere er at både trenerteamet og jeg har vært bedre på å lytte til kroppen og holde de rolige øktene rolige for å ikke bli overtrent. I tillegg har jeg blitt mye mer opptatt av å spise sunt og å få i meg nok næring, slik at jeg tåler både skole og trening.

Mathilde Ruud fører an i dette feltet. Foto: Russel James

– Hittil har innendørssesongen gått veldig bra. Jeg fikk en etterlengtet pers med 2.14.55 på 800 meter under Jaguar Invitational i Birmingham, Alabama. Jeg prøvde meg også på «overdistanse» med å løpe 1000 meter i Lubbock, Texas. Jeg jobber meg sakte, men sikkert opp i distanse. Å løpe 1000 meter på 2.57 minutter var gøy og lærerikt (og ga fjerdeplass i stevnet), siden jeg har planer om å løpe 1500 meter utendørs.

– Mandag denne uka skal jeg løpe 800 meter forsøk og 1200-meteretappen på «distance medley relay» (1200 m-800 m-400 m-1600 m) i Sun Belt Conference Indoor Championships. Dette har vært hovedfokuset mitt hele sesongen. Målet er å kvalifisere meg til tirsdagens finale på 800 m og kjempe om medalje.

PS! Ifølge denne oversikten på friidrett.no er Mathildes tid på 1000 meter den femte raskeste av en norsk kvinne innendørs.