Brandon Mc Dade og Didrik Hægg Versland har funnet en ny «stemningsmedisin».

– Jeg føler meg mykere i kroppen etter å ha begynt med yoga. Jeg føler meg også mer levende, for yoga fungerer som en slags stemningsmedisin.

Det sier Didrik Hægg Versland (23), en av stadig flere menn som har begynt med yoga i Kristiansand. Han har bakgrunn fra basketball på høyt nivå, og begynte med yoga fordi han fikk vite at dette minsker risikoen for skader/slitasje.

foto
- Yoga gir meg en indre ro, og jeg evner å fokusere på ting i hverdagen mye mer enn det jeg gjorde før, sier Brandon Mc Dade (22) til venstre. I midten Didrik Hægg Versland og yogalærer Line Vlek.
foto
- Første yogatime var utrolig tung. Men da timen var ferdig, fikk jeg en veldig god følelse i hele kroppen. Jeg sov veldig godt den natten, husker jeg» sier Jihad Salazar Hachem (25) til høyre sammen med Line Vlek, og Damir Sladojevic (t.v.).
foto
Brandon Mc Dade (f.v.), Jihad Salazar Hachem, Didrik Hægg Versland og Damir Sladojevic i oppned-positur.
foto
Damir Sladojevic demonstrerer armbalanse.
foto
Didrik Hægg Versland (nærmest), Steinar Wehus, og bakerst f.v Trond Ole Berhelsen og Frank Aanundsen.
foto
Her ligger Didrik Hægg Versland (nærmest) og Steinar Wehus og jobber med ryggsøylen oppå en kloss.
foto
Frank Aanudsen (nærmest), Steinar Wehus og Didrik Hægg Versland.
foto
Uttøying kan gjøres å flere måter.

Overtalt av kona

– Mange menn har en oppfatning av at yoga er noe bare damer gjør. Og det er jo egentlig litt festelig, for yoga kommer fra Østen og der er det flest menn som utøver yoga, påpeker yogalærer og medeier Bodil Aanundsen ved Kristiansand yoga studio.

Med et smil legger hun til:

– Mange menn blir overrasket over hvor utfordrende yoga er, både fysisk og mentalt. Flere av dem som kommer hit, er blitt sendt hit av sin kone eller samboer, slik jeg også gjorde med min mann.

Hjalp mot ryggsmerter

Studioet har en time i uka kun for menn, for å gjøre terskelen for å prøve seg så lav som mulig. Johan Otto Weisser (53), trener flere ganger i uken, og ofte sammen med sin kone, Marianne Lund. Han har slitt med vond rygg store deler av livet, men opplever nå fremgang:

– Å trene Iyengar yoga gjør at jeg kan jobbe inn mot de stedene som er vonde, uten at det etterpå oppleves som belastende. God individuell oppfølging og bruk av ulikt utstyr gjør at det er helt tilpasset til hva jeg klarer eller ikke klarer, sier Weisser.

Damir Sladojevic (25) begynte med yoga for litt over ett år siden, og sier han ble hektet fra første stund. Han forteller at han alltid har vært en aktiv person, og drevet med mye forskjellig innen idrett.

Vil ha sprek alderdom

– For meg er dette en mulighet til å bli mer fleksibel, siden jeg har drevet mye med styrketrening. Jeg har blitt såpass betatt at jeg har satt meg som mål å bli yogalærer, for å føre budskapet videre til andre. Det viktigste for min del, er at når jeg blir gammel, så skal jeg være så sprek som overhodet mulig.

Skrevet av Bodil Aanundsen