Naglestad studerer økonomi ved Providence College i Rhode Island, USA, og er ferdig nå til jul. Nylig scoret han vinnermålet da hans lag Friars tok seg kvartfinalen. Den spilles kommende lørdag.

Lokalsporten.fvn.no stilte Markus noen spørsmål på mail, og her er svarene:

Fortell kjapt om din spillerkarriere – fra lilleputt til i dag. Hvilke klubber har du spilt for, hvor mange mål sånn cirka har du scoret.

– Jeg er vokst opp i Våg og spilte for et veldig godt lag. Frem til kullet mitt nådde «guttealder» tapte vi nok bare en håndfull kamper. Vi hadde et veldig godt miljø i Våg med engasjerte foreldre og mange talentfulle spillere. Jeg var veldig god i tidlig alder og scoret nok nærmere 1000 mål for Våg for jeg gikk til Start som 15-åring. Oppholdet der ble kort på grunn av ulike årsaker og jeg gikk tilbake til Våg bare noen få måneder etter. Etter jeg kom tilbake til Våg spilte jeg ett år med juniorfotball og tre år for seniorlaget til Våg før jeg flyttet til USA som 19-åring for å spille college-fotball. Her har jeg spilt de siste fire årene og hatt mange fine opplevelser. Målproduksjonen har fortsatt her borte og jeg har scoret rundt 70 mål de siste fire sesongene. i tillegg til 14 mål på seks kamper under et «vikariat» for Donn i 3. divisjon i sommer.

Fortell litt om laget du spiller på nå, og hvordan det går rent sportslig med laget og med deg der.

– Laget jeg spiller for er veldig bra. Det er kanskje vanskelig for nordmenn flest å sette seg inn i, men college-fotball holder et veldig høyt nivå i de beste «conferencene». Vi vant vant nettopp Big East som kanskje er den beste conferencen i landet og kjemper nå om å vinne «nationals» hvor vi spiller kvartfinale lørdag. For meg personlig har det gått veldig bra i år. I tillegg til titlene vi har funnet med laget har jeg hatt æren av å bli utmerket Offensive MVP og blitt tatt ut på All Star laget.

Hvilke ambisjoner har du på fotballbanen?

– Jeg har store ambisjoner på fotballbanen. Dette er siste sesongen min med college-fotball og når den epoken er over, vil jeg fortsette å spille på høyest mulig nivå. Jeg har vært i kontakt med klubber i MLS, men jeg ville foretrukket å finne meg en klubb i Norge, eventuelt Sverige eller Danmark.

Hvor mange tilskuere har dere, hvor mange forventes det lørdag og hvor mange pleier det å være i en finale?

– Vi har som regel 3000-5000 tilskuere, avhengig av hvor viktig matchen og hvem vi spiller mot. Jeg er usikker på hvor mange tilskuere det forventes lørdag, siden vi spiller borte. På grunn av kampens betydning vil jeg tro det kommer mye folk. Vi møter et universitet med over 50.000 studenter så alt ligger til rette for en fantastisk atmosfære. Vinner vi lørdag er det semifinale til uka og finale søndag 16. desember. I finalen forventes det rundt 10.000 tilskuere.

Dersom du finner en klubb i Norge – mener du at du har nivået inne til eliteserien eller 1. div? Har du et mål om å spille for Start eller Jerv f. eks?

– Jeg besitter nivået til å spille i Tippeligaen. Her borte har jeg fått sjansen til å måle krefter mot mange spillere som gjør det veldig bra i Major League Soccer (MLS), uten at jeg har stått noe tilbake for dem. Dette er en liga som holder høyere nivå enn Tippeligaen. Selv om det er interesse fra MLS, har jeg bodd her i fire år og føler det er på tide å dra hjem. Som alle andre gutter fra Sørlandet vokste jeg opp med en drøm om å spille for Start. Det er klart det hadde vært veldig gøy å få til noe der.

PS! Lørdag vant Naglestads lag Friars sin kvartfinalekamp 3-2, og spiller semifinale fredag 14. desember.

– Jeg spilte en greit kamp, men scoret ikke. Ble godt passet på. Men vi vant, og det er det som teller, melder Naglestad.

PPS! I semifinalen ble det 3-2-tap for Friars etter ekstraomganger.