Otra ILs Åsmund Wiberg vant M 17 klassen lørdag.

Selv om det i en tidligere utgave av Fædrelandsvennen ikke kom fram at det var løyper på Høgås, ble det denne helgen arrangert Trollrennet/KM i langrenn. Arrangementet ble flyttet fra Hovden pga. av kulden.

Lørdagen var det åtte centimeter kald nysnø på bakken, men de klassiske løypene var strålende til alle de 291 løperne som gikk over målstreken. Søndag morgen viste gradestokken 21,6 grader, alle var spente etter hvert som de ankom stadion: Blir det renn?

Otras Sondre Ramse gikk til topps i M 18-klassen lørdag.

Temperaturen steg etter hvert som solen kom fram. Starten ble utsatt en halvtime og den kaldeste delen av løypa ble sløyfet. 305 deltakere stilte til start i fristil, 45 stk valgte å stå over pga kulden, bla. valgte HSG-løperne fra Hovden å ikke gå, etter anbefaling fra treneren. Men det ble en folkefest i utrolig naturskjønne omgivelser og utrolige flotte løyper. Igjen viste Otra IL fantastisk dugnadsånd da de på kort varsel tok på seg å arrangere KM. Hele 50 frivillige personer stilte opp slik at KM/Trollrennet 2016 kunne gjennomføres.

Uten den jobben de gjorde kunne vi ikke ha gjennomført et slikt arrangement, verken med kort eller lang planlegging blitt gjennomført. Nok en gang er Otra og Høgås satt på skikartet i Agder og Rogaland skikrets. Også sportslig imponerte Otra med hele fem gull under kretsmesterskapet. Margit Wiberg vant begge dagene i klassen D 19/20 Og lørdagen ble den store dagen for Otra- guttene. Morten Kjetså vant G 13-klassen, Åsmund Wiberg M 17-klassen og Sondre Ramse M 18-klassen. I tillegg ble det sølv på Henrik Svanajord i G14-klassen lørdag og bronse søndag.