Vi er så å si den samme gode gjengen som rykket opp i fjorårets sesong, men vi har også fått et tre nye ansikter i treningsgruppa. Johannes Jåsund har kommet til oss fra Viking. I tillegg har Petter Mjaaland og Simen Aanjesen kommet fra Randesund. Vi har også en spennende kroat som trener – Tihomir Baltic, som skal videreføre den gode jobben Preben Nilsen har gjort med oss. I starten var det litt språkproblemer under enkelte øvelser, men ”Tio” snakker imponerende godt norsk til å ha bodd i landet i kun ett år. Det er ingen tvil om at han er enormt kunnskapsrik og faglig flink. Vi er veldig fornøyde! De første ukene etter sommerferien ble vi kjørt hardt, og hadde mange tøffe treningsøkter. Blant annet ble friidrettsbanen på Kristiansand stadion brukt flittig til intervalltrening.

Bilde fra bortekampen mot Staal i 2.runde av NM. Foto: Foto: KIF.

Som i mange andre håndballag har også vi et bøtesystem. Denne sesongen er det Petter Mjaaland som har fått ansvaret som ”bøteansvarlig”. Vi bruker en app som heter ”paythehippo”. Her kan alle spillerne logge seg inn og få en oversikt over hvor mye bøter man har. Hos oss får man bøter for det meste. Alt fra å komme for sent til trening/kamp, glemme treningsutstyr eller å ha feil treningsutstyr, bli slått tunnel på under fotballoppvarming til å gjøre sitt ”fornødne” i garderoben før kamp. Som regel blir bøtekassa en solid sum som vi bruker til å gjøre noe sosialt etter at sesongen er ferdig.

Håndballspillere er veldig glad i å spille fotball til oppvarming på trening, og vi er intet unntak. Det er alltid de ”gamle” mot de unge, og som vanlig er det de eldste som er best. Lagets soleklart dårligste fotballspiller er definitivt Jørgen Nordby. Men når han først treffer, så er det Zlatan-magi. Taperen av hver fotballkamp må selvfølgelig straffes med kick-ass.

Det kan du sjekke ut i videoen under:

Så langt har vi spilt to kamper. En treningskamp mot Herkules fra Skien som rykket ned fra 1.divisjon i fjor, og en cupkamp mot 2.divisjonslaget Staal Jørpeland. Begge kampene vant vi greit. Kampen mot Staal startet litt trått. Etter 10 minutter var stillingen 7-7, og Tihomir tok timeout. Det var tydelig at den lange bussturen satt i beina, og at vi ikke var fullt skjerpet. Etter timeouten løsnet det sakte men sikkert for oss, og vi gikk til pause med ledelse 15-8. Andre omgang ble en mye bedre opplevelse for oss. Vi fikk satt forsvarsspillet og løp inn mange kontringer. Kampen endte til slutt med en komfortabel 32-15 seier i favør oss. I 3.runde venter Herkules som er et nivå opp fra Staal. De rykket ned fra 1.divisjon i fjor, men vi vet at hvis vi er fullt skjerpet så er det gode muligheter for å komme videre. Det skal vi sørge for, og vi håper selvsagt på et realt sørlandsderby i Gimlehallen mot ØIF Arendal i 4. runde isåfall.

Frem mot seriestart skal vi blant annet spille en oppkjøringsturnering i Follo mot lag fra 1.divisjon og eliteserien. Det vil gi oss en pekepinn på hvor står hen i forhold til nivået. Første seriekamp er søndag 13.september kl.17 i Gimlehallen. Vi håper å se deg i hallen!