Mandalitten Kjetil Finnes i aksjon i Conan’s Wheel. Mandalitten Kjetil Finnes i aksjon i Conan’s Wheel. Foto: Privat

Norgesrekorden glapp på tampen

Jeg var var bare centimeter unna å sette norgesrekord med 510 kilo i Conan’s Wheel.

For snart et år siden så startet jeg med en coach for å prøve noe nytt som strongman. Jeg følte i grunn at jeg ikke kom noe spesielt videre, så da var det vel på tide å gjøre noen tiltak. En tidligere treningspartner av meg, Hans Jørgen Rullfs, ga meg et tilbud. Han har ikke bare mange års treningserfaring og utdannelse som personlig trener. Han blir også coachet av noen velkjente folk fra England.

Hadde det ikke vært for Hans Jørgen hadde jeg nok ikke vært der jeg er i dag. Det ble en fin andreplass på Norges Sterkeste Mann i sommer og til neste år satser vi på at gullet blir med hjem, så blir det europamesterskap og verdensmesterskap etter det.

I helga var det norgesmesterskap i tre øvelser, Apollon’s Axle, Markløft og Conan’s Wheel. Jeg har de siste stevnene slitt med at kroppen har vært litt treg til å ta opp næring og vann etter innveiing. Vi veier oss jo tre timer før denne konkuransen. Jeg kjente på kroppen på allerede første øvelse at ikke alt var som det skulle da vi kom oppover på vekta, men der holdt til en andreplass i denne øvelsen.

Johnny Steig vant denne øvelsen og var veldig nær å sette norgesrekord/verdensrekord. Steinar Fredriksen og Kim Sivertsen satt begge to pers i denne øvelsen. Håkon Haugland vant sin klasse og hadde stevnets tyngste løft i denne øvelsen.

Markløft var dagens store høydepunkt. Har hatt mange fine, tunge løft i oppkjøringa. Men da det stoppet på 275 kg og kroppen bare skalv da jeg skulle løfte, skjønte jeg at det ikke var vits å forsøke mer her. Kroppen fungerte ikke som den skulle, hadde nok vært god for 300+ den dagen om alt hadde gått veien. Kim Sivertsen hadde et kjempeløft og perset med 20 kilo til på 275 kg. Dette var en stor milepæl for ham. Svein Erik Haugland vant markløften i sin klasse og hadde stevnets overall løft.

Fra en tidligere markløft-trening. Foto: Fædrelandsvennen (arkivfoto)

Da siste øvelse var oppe for tur, hadde jeg egentlig bestemt meg for å pakke bagen og være tilskuer. Men så var det enkelte som maste på at jeg skulle bli med likevel. Jeg fikk i meg en del næring da denne øvelsen tar en del tid. I Conans’ Wheel skal man løfte i en stang og gå en kvart runde i ring. Det er koblet en kasse på denne stangen som man legger vekt i. Det var da jeg begynte å føle at jeg kviknet til og fikk energi tilbake.

Da vi kom oppover på vektene, kunne jeg kjenne at kroppen responderte bra. Tyngste løftet som ble gjort var 464 kg. Jeg gikk da ei grei kvart runde med 486 kg og bestemte meg for å prøve å ta norgesrekorden etter dette. Det ble så lagt på til 510 kg. Man hører folk i mange tilfeller si at man var nærme ved å klare et løft. Jeg kan med sikkerhet si at jeg ikke tror det går an å være nærmere enn det jeg var lørdag. Det var snakk om centimeter for at jeg hadde klart norgesrekorden.

Video av meg i Conan’s Wheel med 510 kilo:

Men jeg vant uansett øvelsen og hadde stevnets tyngste løft. Fornøyd med det! Må rette en stor takk til Knut Bjorvatn som holder disse norgesmesterskapene. Han er en ildsjel for sporten. Nå blir nok neste stevne enarms hantel over hode. Statser på ny norgesrekord her da jeg allerede har den gamle.