Kristiansanderen Magnus Selland Skaiå skjøt best av nær 300 rekruttskyttere i Nammo-cupen. Kristiansanderen Magnus Selland Skaiå skjøt best av nær 300 rekruttskyttere i Nammo-cupen. Foto: Gunnar Skaiå

Kristiansand-skytter er best i landet

Med 349 poeng av 350 mulige skjøt Magnus Selland Skaiå (12) seg til topps i rekruttklassen i den landsomfattende Nammo-cupen.

Denne massemønstringen er en hjemmebanecup i regi av Det Frivillige Skyttervesen. Det fungerer slik at skytterlagene sender inn resultater fra de vanlige ukentlige ungdomstreningene, og så lager forbundet en sammensatt resultatliste for skyttere fra hele landet. 

Magnus startet som skytter så seint som høsten 2019 og har tross korona-nedstenginger og -begrensninger hatt en kjempegod progresjon. I fjor fikk han sin egen Sauer og nå trener han så ofte han kan, gjerne flere dager i uka hvis mulig. Magnus synes det var veldig gøy å gå av med seieren i en så stor konkurranse.

– Det beste med skyting er å klare å skyte godt og få gode resultater, sier han entusiastisk.

Nå ser han fram mot å begynne å skyte utendørs, for han avslører at det er bane og felt utendørs som er det han liker aller best, og han har planer om å delta på Nammo-cup i felt så snart det blir mulig.

Som klassevinner i rekruttklassen får Magnus en premie på 1500 skudd. Foto: Gunnar Skaiå

Personlig rekord og best i landet

Det er allerede flere uker siden Magnus satte personlig rekord da han prikket inn 349 poeng av 350 mulige i første runde av Nammo-cupen. Så har det vært noen nervepirrende uker med venting for å se om noen andre kunne matche 12-åringen. Fredag ettermiddag var de siste resultatene kommet inn, og han kunne slippe jubelen løs. Da var det klart at han hadde slått nesten 300 andre rekruttskyttere fra hele landet.

Som klassevinner i rekruttklassen får Magnus en premie på 1500 skudd, noe som helt sikkert vil komme godt med i den videre satsingen. Han har ingen planer om å gi seg, og årets store mål er debut på landsskytterstevnet på Elverum. Neste år gleder han seg til å rykke opp i klassen Eldre Rekrutt, hvor han kan begynne å skyte med grovkaliber.

Flott lagresultat

Nammo-cupen har gått over flere uker, der beste resultat for hver enkelt skytter teller på resultatlista. Totalt deltok det 1844 ungdommer fra hele landet i en eller flere runder. Fra Kristiansand og Omegn stilte 19 ungdomsskyttere i denne massemønstringen. De tre beste resultatene blir plukket ut til lagkonkurransen og for Kristiansand og Omegn ble dette Magnus Selland Skaiå 349 (ni innertiere), Knut Fredrik Grødum Homme 347 (11 innertiere) og Henning Stien Nordbø 344 (11 innertiere). Totalt gir dette 1040 poeng av 1050 mulige. Gratulerer med flott innsatts alle sammen!

PS! I juniorklassen var Caroline Finnestad Lund fra Søgne Skytterklubb best av 236 skyttere, med 350 poeng og 26 innertiere.