Fire treninger med U17 har stått på programmet, og Mathias har fått en liten smakebit på nivået og miljøet i en dansk toppklubb.

Oppholdet startet med Superliga-kamp mellom Aalborg og FC Midtjylland på Aalborg Portland Park. Det ble dessverre tap 1-2 for Aalborg i en severdig kamp. God stemning på tribunen og VIP-området gjorde likevel matchen til en fin opplevelse.

Mandag, tirsdag, torsdag og fredag var det trening med U17. Rapportene våre sier at Mathias klarte seg veldig bra, og han fikk mange referanser på nivået der nede.

foto
Mathias på plass hos AaB og på trening med U17. Foto: Privat
foto
Sportssjef i AaB Inge Andre Olsen (t.v.) sammen med Mathias Lande og Ole Erik Martinsen på Aalborg Portland Park. Foto: Privat

Aalborg-speider Ole Erik Martinsen, som også var med på oppholdet, sier dette om 16-åringen fra Vigør:

– Mathias er en veldig spennende type med stort potensial og gode verdier. Med riktig og mye trening i et godt miljø de neste årene, kan han nå veldig langt.

Ordene kommer fra en mann med god erfaring fra mange år i ulike roller hos blant annet Stabæk og nå AaB.

Vi spurte Ole Erik om det gode miljøet han refererer til kan være i Aalborg?

– Det vil tida vise, var svaret vi fikk.

foto
Mathias og Ole Erik testet gressbanene i Aalborg. Foto: Privat

Mellom øktene ble det tid til litt terping med Ole Erik på en av de mange gressbanene på det flotte anlegget til AaB. Overgangen fra kunstgresset hjemme til gressbanene kan være en utfordring, men også dette taklet Mathias fint.

I tillegg til egne økter, ble det også tid til å se Aalborgs A-lag i treninger, samt ha en god samtale med sportssjef Inge André Olsen. Bortekamp mot Randers onsdag kveld sammen med Aalborg-fansen var også en opplevelse der Mathias fikk oppleve stemningen på tribunen i den danske Superligaen.