Lyngdølen Carl Petter Sommerseth etter nok et vellykket løft. Lyngdølen Carl Petter Sommerseth etter nok et vellykket løft. Foto: Stian Jensen/Norges styrkeløftforbund

I kjempeform før styrkeløft-NM

Om en uke smeller det i Askim!

UTØVERBLOGG: Søndag 31. mai kl.11.00 starter løftingen min. Da skal jeg måle krefter med de aller sterkeste i Norge, og noen av de sterkeste i verden. Det er dette jeg har jobbet meget hardt for og tenkt mye på i lang tid. Jeg har gjort alt riktig i oppkjøringen til NM. Når jeg ser tilbake på det siste året er det ingenting jeg ville gjort annerledes. Det er en veldig god følelse. Jeg har trent mye mer og enda bedre enn tidligere, kostholdet har vært kjempebra og jeg har sovet godt. I tillegg har jeg hatt mange restitusjonsøkter og tatt mange kloke valg på veien.Jeg er klar!

330 kilo i knebøy under NM i fjor. Foto: Stian Jensen/Norges styrkeløftforbund

Når jeg skriver dette og tenker på det som skal skje om en uke, så kribler det i kroppen, jeg blir klam i hendene og smilet sitter løst. Det er godt å vite at all den harde jobben er gjort. Nå skal jeg bare trene lett, spise bra og hvile meg i form den neste uken. Det føles godt å vite at om en uke så er jeg i mitt livs form. Jeg skal prestere. Det er bare å stole på planen.

Målet i klasse -120 kilo i årets NM er å knuse mine perser. Foto: Privat

Å få stå på løfteplattingen og konkurrere er for meg et utrolig kick! Jeg elsker å konkurrere og jeg elsker å prestere under press. Dette blir moro!

Siden nordisk mesterskap på Island i august 2014 har målsettingen min vært å gjøre et kjempebra NM. I NM i 2014 løftet jeg totalt 885kg. I nordisk løftet jeg 912,5kg. I NM i år er målsetningen å få ni av ni godkjente løft. Får jeg dette, vil jeg løfte veldig mye mer enn tidligere. Hva jeg løfter og hvor mye jeg høyner løft for løft, styrer treneren min. Jeg vil holde fokuset på å løfte med så bra teknikk som mulig for å få alle løftene mine godkjent. Jeg vet jeg er sterk nok til å gjøre det meget bra.

NM vil bli livestreamet og dere kan følge meg og alle de andre løfterne live på VG.TV. Link kan også finnes på www.styrkeløft.no

Følg meg på <https://instagram.com/sterkepetter/>