Førstkommende helg forsøker kristiansanderen Madelen Berås (t.v.) å kopiere storesøster Malins tittel fra NM for montéryttere i 2012. Førstkommende helg forsøker kristiansanderen Madelen Berås (t.v.) å kopiere storesøster Malins tittel fra NM for montéryttere i 2012. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Kopierer Madelen Berås storesøsteren?

Malin Berås har allerede NM-medaljen for montèryttere i premiesamlingen. Førstkommende helg forsøker lillesøster Madelen å kopiere bragden.

I 2012 knuste Malin Berås sine konkurrenter og vant NM for montéryttere i overlegen stil. Førstkommende helg arrangeres norgesmesterskapet nok en gang på Drammen Travbane, og i år er det lillesøster Madelen (27) som skal forsvare Sørlandets ære fra hesteryggen.

– Bare det å få være med i NM forteller jo noe om at man presterer, jeg er veldig glad jeg får denne sjansen igjen. Å kunne få den tittelen vil være veldig stort, forteller Madelen.

Et av karrierens foreløpige høydepunkter; Madelen Berås setter norgesrekord sammen med Vestpol Faxen i juli 2014. Foto: Roger Svalsrød, hesteguiden.com

To ganger tidligere har lillesøster Berås deltatt i NM, med en sjetteplass sammenlagt som beste resultat så langt. I år er forhåpningene til resultatene større, til tross for at andre prioriteringer i livet har meldt seg hos den dyktige montérytteren.

– Jeg føler at det er litt 50/50 i år. Løper den ene hesten jeg skal ri, Banker Go’s, opp til sitt beste, føler jeg at jeg skal ha en god sjanse på pallen. Det er litt andre prioriteringer i livet om dagen, og jeg jobber fra morgen til kveld. Dermed blir det lite tid til meg selv og trening, forteller 27-åringen.

– Jeg er likevel godt forberedt, selv om jeg kanskje har hatt bedre fysisk form tidligere.

Madelen Berås hadde sin beste sesong som rytter i 2015 da hun vant hele 13 løp. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

At søstrene har vinnerinstinktet på plass, er det liten tvil om. Til sammen har de vunnet 120 løp i karrieren og ridd inn over fire millioner kroner i premiepenger.

– Min styrke er at jeg har god selvtillit i banen, jeg er sterk nok til å få det beste ut av hestene jeg rir. Tre løp på kort tid er ikke noe problem, og jeg har bra psyke og holder meg rolig i dagene før mesterskapet, fastslår Madelen.

Til helgen stiller familien ringside når lillesøster forsøker å kopiere storesøster i mesterskapssammenheng.

– Malin var helt rå i 2012! I år er hele familien med på tur, det er viktig å gjøre noe minneverdig ut av en slik begivenhet, fastslår sørlandshåpet i NM for montéryttere, Madelen Berås.