Mandalitten Kjetil Finnes løfter her 320 kilo i markløft. Mandalitten Kjetil Finnes løfter her 320 kilo i markløft. Foto: Skjermdump fra You Tube

Mangler 11 kilo på verdensrekorden

Etter å ha løftet 320 kilo i markløft er målet mitt å sette verdensrekord i klassen -90 kilo.

Etter Europas terkeste mann og Norges sterkeste mann satte jeg i gang med oppkjøringen min til Verdens sterkeste mann. Det kom dessverre noen ting i veien som gjorde at jeg måtte melde pass. Men sånn er det, noen ting prioriterer jeg mer.

Jeg har endret veldig mye i treningen på veien min mot 300 kilo i markløft. Jeg har endret veldig mye i treningen på veien min mot 300 kilo i markløft Jeg begynte å kjøre veldig mye mengde i stedet for masse sett med få repetisjoner. Er veldig sjeldent jeg kjører repetisjoner høyere enn 250 kg. Det er klart at det sliter i lengden, så jeg må prøve å trene smartest mulig samtidig som jeg øker.

Det var utrolig deilig å klare 300 kilo, men da jeg så på NM hvor mange som klarte det (tror vi var fire stykker i min -90 kilosklasse), tenkte jeg at jeg må prøve å dra fra litt. Derfor satte jeg meg et mål om at jeg skulle klare 320 kilo før året var omme. Jeg har i grunnen fortsatt i det sporet jeg var i før EM og NM, hvor jeg altså kjørte mye mengde. Det er ikke sånn at jeg har søndag som fast hviledag i uka, hvis jeg kjenner at kroppen er sliten, så tar jeg meg en pause en dag, gjerne to dager til tider. Når man trener så tungt som vi gjør, er det klart at kroppen trenger mye hvile.

Her løfter jeg 320 kilo i markløft på trening i dag:

Verdensrekorden i min klasse er per dags dato 330 kilo som er satt av en skotte. Jeg skal prøve å ta denne rekorden til neste år eller året etter der. Vi får se hva jeg får til. Er mange andre ting jeg må fokusere mye på, ikke bare markløft. Fremover nå blir det mye fokus på beina. Derfor blir det neppe markløft mer enn en gang i uka i steder for to ganger som jeg har kjørt de siste sju månedene.

Det er viktig å være jevnt god i alt i strongman. Fremover blir det mye knebøy, dekk og farmers’ walk på meg. Jeg kommer til å kjøre mye av det samme opplegget på knebøy som i markløft, har troa på at det kan fungere veldig bra for meg. Hvis jeg klarer 10 reps på 200 kilo i løpet av neste år i knebøy, er jeg veldig fornøyd.