<p>http://lokalsporten-media.s3-eu-west-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2016/03/jon.jpg</p> <p>http://lokalsporten-media.s3-eu-west-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2016/03/jon.jpg</p>

Har verdensrekorden i markløft inne

Etter å ha klart 370 kilo i markløft i helgens stevne, er verdensrekorden helt klart innen rekkevidde.

I helga var det duket for Sparta strongman open i Spydeberg som Tim Enersen arrangerer. Fra Kristiansand Strong Team var det Kjetil Finnes, Kim Sivertsen Irina Toft Sundtjønn og jeg som reiste bort for å kjempe om gjeve plasseringer.

Høyt nivå

Her var det kun åpen klasse og flere av de sterkeste i landet stilte, så det var bra nivå. 21 deltakere stilte i herreklassen. Første øvelse var pressmedley som bestod av apollons axle 100 kg, yokepress 100 kg, stokk 120 kg og til slutt hantel over hodet på 80 kg for reps innen en tidsramme på 75 sek. Kjetil imponerte her og kom på 3.plass. Jeg kom på 4. her og da var vi i gang.

Her er Kjetil i press:

Andre øvelse var markløft for maks vekt. (velger ut 3 løft). Kim Sivertsen, som normalt konkurrerer i -80 kg klassen, imponerte her med å løfte 250 kg. Kim hadde også et meget godt forsøk på 260 kg. Kjetil dro først 280 kg, deretter 300 kg. Bra løfta, men han hadde håpet å løfte enda mer så var ikke helt fornøyd der. Han løfter nok mer neste gang.

Jeg gikk først inn på 320 kg, som gikk greit. I 2. løft gikk jeg inn på 350 kg, som var målet mitt denne dagen, det gikk også overraskende greit. Vi var tre karer som greide det.

Fullklaff

Deretter gikk vi opp til 370 kg og dette var betydelig mer enn jeg noen gang har prøvd på. Dette er også stående verdensrekord i -105 klassen som jeg normalt deltar i, men kan da ikke regne dette løftet som -105 løft da dette var åpen klasse og ingen innveiing.

De to andre hadde bommet da jeg skulle prøve som siste mann. Jeg greide å få det opp, og dette er nok det beste løftet jeg noen gang har gjort. Jeg veide 109 kilo senere på kvelden med klær på, så reell morgenvekt var nok hvert fall ned 107 vil jeg tro. I en -105 konk skulle jeg greid å løfte til verdensrekord. Utfordringen er at for å få godkjent verdensrekord må det skje i en konkurranse der vektene er kontrollveid, og det skjer ikke i så mange av konkurransene jeg stiller i.

Her løfter jeg 370 kilo i markløft:

3\. øvelse var 20 meter yoke 320 kg – fortest mulig/evt lengst mulig for de som ikke går over. Kjetil gikk over på ei respektabel tid, men fikk ikke opp den ekspressfarta han pleier å holde på yoke, så han vil garantert gå mye fortere neste gang.

Dette var min antatt dårligste øvelse på forhånd og jeg var redd denne ville ødelegge mye for sluttplasseringen min. Jeg hadde bestemt meg for å gå all in og litt til for ikke å havne for langt bak her. Jeg greide å overgå meg selv her og gikk over på 12 sek som holdt til 3. plass i denne øvelsen.

Fornøyd med andreplass

Siste øvelse var loading. Her skulle vi bære to tønner på 100 eller 110 kg og en sandsekk på 100 kg 15 meter og legge opp på en benk. Her må det gå veldig fort og en liten glipp kan fort koste flere plasser. Jeg hadde full klaff og vant denne øvelsen, så da hadde jeg vunnet to av fire øvelser og havnet på 2. plass totalt, kun ett poeng fra Jørgen Skaug Aukland som vant.

Her vinner jeg i loading:

Kjetil Finnes løp også fort på loadingen og endte på en sterk 6. plass totalt. Kim Siversen kom på en fin 18. plass. Utrolig sprekt å stille i en åpen klasse konkurranse når man normalt går i -80, så Kim gjorde en veldig bra innsats.

Irina imponerte

I kvinneklassen var det også meget høyt nivå på utøverne. Irina er ganske ny i sporten, men har allerede utmerket seg med flere sterke løft på NM i enkeløvelser i Tvedestrand.

1\. øvelse her var også pressmedley med apollons 50 kg, hantel 30kg og yokepress 50 kg for reps innen 75 sek. Apollons og hantel gikk lett opp, men yokepressen var litt kranglete da den var feil innstilt på høyda, så mista nok et par reps på det, men bra gjennomført øvelse.

Deretter var det markløft og hun imponerte med å løfte lett 140kg på 2. løftet. I siste løftet forsøkte hun på 160 kg som ville blitt ny pers. Selv om ikke løftet gikk helt opp så var det veldig nær og Irina fikk skikkelig vist sin ekstreme viljestyrke her.

3\. øvelse var 20 m yoke 150 kg raskest mulig. Her går hun med bra driv hele strekket uten nedsett, som er veldig bra. Siste øvelse i kvinneklassen var 20 m farmers’ walk med 70 kg i hver hånd. Her gjør hun akkurat som med yoken og går hele strekket i godt driv uten nedsett.

Irina i farmers’walk:

Irina endte på en flott 3. plass etter en meget bra utført konkurranse.

Fremover nå kommer Kjetil og jeg til å ha hovedfokus på Rogalands sterkeste 2016 open som går 21. mai. Her kommer også flere av Norges beste strongmenn og nivået vil nok bli minst like høyt her. Dette er også åpen klasse.

Les også: