Flam hoppet søndag feilfritt i første runde med hesten sin Larkin, og gikk sammen med 11 andre ekvipasjer videre til omhopping . En bom ned i omhoppingen ga 10. plass og 7 verdenscuppoeng.

– Jeg har en fantastisk hest, sier Flam tydelig rørt og påvirket av det store øyeblikket i Scandinavium. Han har gått fra å være midt på resultatlista på de store stevnene, til nå å etablere seg i toppen sammen med stjernene.

– Jeg hadde en god flyt med Larkin i første runde som jeg tok med meg videre til omhoppingen. Det er dumt at jeg fikk fire feil i omhoppingen, men jeg konkurrerer med de aller største i sporten og jeg får høstet mye erfaring. Med denne utviklingen vil jeg forhåpentligvis være med helt i toppen neste gang, sier Flam.

Pål Flam og Larkin, fra World Cup i Oslo i fjor. Foto: Veronica Bjørntomt

Et godt team rundt Flamog Larkin

Flam takker Larkin, men han vil også takke hele teamet han har rundt seg.

– Vi er et helt team, som kjemper for samme ting. Pappa blir jo glad når det går sånn, sier Flam, som raskt etter å ha nevnt sin far forteller om sin trofaste hestepasser Lill Iversen:

– Hun er suveren. Hun overvåker Larkin 24/7, legger alt så godt til rette som mulig for Larkin og meg. Og så pappa da, og resten av familien.

Med en 10. plass blant verdens beste ryttere i lommen, er Flam klar for fortsettelsen. Neste stopp på ruten er Herning, Danmark, andre helgen i mars, for CSI3\* stevne, der han i fjor innkasserte flere plasseringer.

Pål Flam forbereder seg til WC i Gøteborg. Foto: Foto: Nina Johnsen

Nordmannen Geir Gulliksen stilte også til start i World Cup-klassen, med Edesa S Banjan e. Toulon/Lys de Darmen. I dag satt bommene løsere enn de foregående dagene. 12 feilpoeng ga 30. poeng i klassen. Tidligere på dagen startet han Arakorn e. Cantos/Damiro i en 1,45 m klasse. En bom gikk i bakken i tidshoppingklassen i 1,45, med en 15. plass som resultat. Vant gjorde franske Roger Yves Bost/Tesway de la Batia e. Calvaro/If de Merze. I gårsdagens jokerhopping kunne Geir glede seg over en 10. plass med Caruso e. Cornet Obolensky/Primero, mens han med Arakorn noterte seg 9 feilpoeng i Gøteborg Trophy.

Seier til von Eckermann

Svenske Henrik von Eckermann har hatt et meget godt stevne i Gøteborg denne helgen, og han toppet det ved å vinne World Cup-klassen sammen med Mary Lou e. Montendro/Portland L. Null feil i omhoppingen og tiden 36,76 s ga ham både seieren og billetten til finalen i Omaha, USA, 27. mars til 2. april. Med dette vant han også Europafinalen, på hjemmebane – noe som det svenske publikummet visste å sette pris på.

På andreplass fulgte nederlandske Maikel van der Vleuten/VDL Groep Verdi T N.O.P e. Quidam de Revel/Landgraf I som strøk feilfritt over målstreken på 36,83 s. En god nummer tre ble Leopold van Asten/VDL Groep Zidane N.O.P e. Heartbreaker/Calando I. Denne nederlandske ekvipasjen gjorde omhoppingen feilfritt på tiden 38,06 s.