Knappe ti minutter ut i oppvarmingen på mandagens trening på Aquarama, fikk primus motorene Hilde Strædet og Øyvind Østvedt seg en overraskelse de sent vil glemme. Ut av det blå stormet Finn Åsheim fra Gjensidigestiftelsen inn i salen og meddelte med klar utdelingsstemme at Kristiansand Sykkelpark har fått innvilget søknaden sin om videre støtte.

Deretter overrakte han sjekken på svimlende 625.000 kroner til to perplekse, men svært fornøyde ildsjeler.

Det er nettopp slike prosjekter vi leter etter, og jeg håper at dette kan være til inspirasjon for andre, sier Aasheim.

Hilde Strædet og Øyvind Østvedt fra KCK sammen med Finn Åsheim fra Gjensidigestiftelsen. Foto: Foto: Daniel Marinas.

For det voksende utfor- og enduromiljøet i Kristiansand er dette en fantastisk nyhet, kunne Hilde rørt og fornøyd fortelle. Tildelingen viser at det nytter å jobbe hardt for noe du brenner for. Hilde har på kort tid utviklet seg til å bli Norges ledende utfor- og endurosyklist, og har store drømmer for sykkelparken i Tveit.

Midlene fra Gjensidigestiftelsen sikrer bakken i Tveit helårsdrift for sykkel på barmark, og gjør den til landets aller fineste bakke for utforsykling. Nå har vi pengene vi trenger for å gjøre ferdig anlegget med vaskeplass, parkbenker og utlånsykler.

Styreformann i KCK, Nils Tore Ekra, sier tildelingen er en viktig anerkjennelse av klubben og det brennende engasjementet til enkeltmennesker. Satsingen i Tveit gir klubben flere ben å stå på, ikke minst med tanke på tilbudet til nye unge utøvere, avslutter han.